Belföld

Az alelnök felülvizsgálja a rádió kiegyensúlyozását

Miközben Hollós János alelnök tagadja, hogy megbízta volna a Magyar Rádió egyik hírszerkesztőjét, hogy készítsen a szocialista oldalról kifogásolt Krónika hírműsoráról statisztikát, addig Göbölyös István alelnök viszont elismerte, hogy valóban felállítottak egy ilyen csapatot – írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet forrásai szerint Karakai Ildikó hírszerkesztő az általános működési szabályozáson és felelősségi körön felül állva, Hollós János igazgatásszervezési alelnök megbízásából statisztikákat készít a hírműsorok kiegyensúlyozottságáról, miközben a Krónika munkatársai egyébként is készítenek ilyet. A Magyar Nemzet úgy tudja, az adatokra Hollós tart igényt, így ellenőrizve egyebek mellett a Perjés Klára által vezetett Kossuth adó hírműsorait. Perjést az alelnökök a közelmúltban kívánták eltávolítani a rádióból.

A felmérés azért kap különös hangsúlyt, mert baloldali politikusok szerint a rádió hírműsorai elfogultak a jobboldal irányában. Míg Hollós János alelnök egyértelműen tagadta, hogy külön statisztikát készített, addig Gőblyös István gazdasági alelnök elismerte, hogy Hollós mellett felállítottak egy csapatot, amelynek az a feladata, hogy statisztikákat készítsen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik