Belföld

Barber shopban tárolta a drogot egy fodrász, a terjesztésbe bevonta a nejét, az anyósát, és a szeretőjét is

police.hu
police.hu

Családi vállalkozásként működtette a kábítószerbizniszt egy 24 éves kisújszállási fodrász, hogy kiegészítse a keresetét. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közlése szerint a drogterjesztésbe beszervezte a feleségét, az anyósát, de még a szeretőjét is.

Az NNI debreceni nyomozói felderítették, hogy a kisújszállási férfi által üzemeltetett borbélyüzlet a hajvágáson és a borotváláson túl tárolta a kábítószert is. De olyan is előfordult, hogy a városban bérelt garázsában rejtette el a drogot, amelyet a nyomozók azonosítottak. Ott több csomag különböző típusú kábítószert és annak porciózásához használt eszközöket, csomagolóanyagokat találtak a kutatás során.

A családfő hol a feleségével, hol a barátnőjével ment nyélbe ütni az üzletet. Az előre kiporciózott drogot ilyenkor vagy az alsónadrágjába rejtette el, vagy a nők melltartójába. Az anyósa pedig segített a kábítószer tárolására szolgáló ingatlanok bérlésében, illetve a bűnös tevékenységből származó vagyon kezelésében.

police.hu

A bizonyítékok alapján az illegális üzletet tavasz óta működtette a család. Volt, hogy fogyasztóknak adtak el a kábítószerből, de jó néhány terjesztővel is kapcsolatban álltak. A házaspár a bevételekből rövid időn belül nagy vagyonra tett szert. Új ingatlant vettek, és cserélgették nagy értékű gépkocsijaikat.

A négy elkövetőt szeptember 27-én fogták el. Egyszerre négy helyen tartottak kutatásokat. A megtalált kábítószerek mellett különböző, porciózáshoz és csomagoláshoz használt tárgyakat és eszközöket is lefoglaltak a rendőrök a lakásokban, ahogy a bűnös üzlet során használt több mobiltelefont is.

police.hu

De lefoglaltak közel öt és fél millió forintot, valamint két gáz- és riasztófegyvert is, valamint vagyonvisszaszerzés keretében két nagy értékű autót. Ezen túl zár alá vették a házaspár tulajdonában lévő kisújszállási házat is.

A 24 éves férfit, a 23 éves feleségét, a 41 éves anyósát, valamint a 22 éves szeretőjét is gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt, majd mindegyiküket bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. A Szolnoki Járásbíróság letartóztatta a házaspárt,, míg a másik két nőt bűnügyi felügyelet alá helyezte. A nyomozók az eljárás további részében a kábítószert vásárló személyeket is azonosítja, így várhatóan a gyanúsítotti kör is bővülni fog.

Egy techno partijairól híres rendezvényszervező pedig fesztiválokon akart elpasszolni több kiló drogot. Erről ebben a cikkünkben írtunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik