Belföld

Fesztiválokon akart elpasszolni több kiló drogot a techno partijairól híres rendezvényszervező

police.hu
police.hu

Fesztiválokon akart értékesíteni több kiló drogot egy rendezvényszervezőként dolgozó 33 éves férfi. P. Richárd lakásában közel 3 kiló, különböző típusú kábítószert találtak.

A drog nagy részét abban a csomagban találták meg, amelyet a gyanúsított egy jelenleg zajló fesztiválra készített össze. Elfogását követően a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közleménye szerint a pécsi férfi az egyik legnagyobb közösségi oldalon hirdette techno party-jait, amelyek élményelemeit úgy tűnik még illegális szerekkel is fokozhatta.

A baranyai kommandósok segítségével elfogott férfi pécsi lakásában, irodájában, és egy hozzá köthető budapesti ingatlanban is kutatást tartottak a rendőrök.  Ennek során összesen 2,8 kilogramm kábítószert foglaltak le a nyomozók.

police.hu

Megtalálható volt nála a drog szinte teljes tárháza, amit az előzetes szakértői vizsgálatok is alátámasztottak: amfetamin, ecstasy, hasis, marihuána, GHB, kokain, drogos sütemény, de még LSD bélyeg is. Ezek nagy része már kiporciózott adagokban be volt pakolva abba a csomagba, amit egy hazai fesztiválra készített össze, feltételezhetően azzal a szándékkal, hogy azt ott értékesítse.

A hozzá köthető ingatlanokban a rendőrök a drogon kívül annak méréséhez, adagolásához és fogyasztásához szükséges eszközöket, valamint 1,3 millió forint készpénzt is lefoglaltak.

police.hu

Az akcióval a KR NNI mintegy 2500 adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg, amelynek feketepiaci értéke közel 8 millió forint.  P. Richárdot jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásával gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A nyomozók azt is vizsgálják, hogy a férfi kitől vagy kiktől szerezte be a kábítószert, és azt is, hogy az értékesítésben volt-e segítsége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik