Belföld

Pártprogram: ne szavazz senkire

Az Aktív Nem Párt egyetlen célja, hogy az emberek menjenek el szavazni, de végül ne ikszeljenek be senkit. Ha mindenki így tesz ugyanis, akkor új választásokat kell kiírni, és ezen szerintük talán igaz pártok is indulnának.

„Lássa be: nincs olyan politikai tömörülés, amelyre nyugodt lelkiismerettel adhatná le szavazatát… Erre kínálunk megoldást!” – ezzel kezdődik a párt ismertetője, és csupán egyetlen dolgot ígérnek a programjukban: nem jutnak be a parlamentbe.

A szervezet azt szeretné elérni, hogy a választásokon minél többen elmenjenek szavazni, de ne szavazzanak senkire, mert így regisztrált, de érvénytelen szavazatot adnak le. „Írjanak a lapra valamit, mindegy mit, akár azt is írhatják, hogy „Bodri”, nekünk aztán nyolc. Lényeg, hogy ezzel – elegendő érvényes szavazat hiányában – érvénytelen lesz az első forduló. A harmadik fordulóban természetesen már mindenképpen nyertest lehet hirdetni, ám ez, érdemi állampolgári támogatás hiányában illegitim lesz, így kénytelen lesz a nyertes párt lemondani” – állítja a párt.

Ha pedig az új választásokon számukra igaznak vélt pártok indulnak, akkor már nincs is szükség rájuk, és feloszlatják magukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik