Belföld

266 kilométer autópályát adnak még át

A kormányzati ciklusban 511 kilométer autópálya készül el, ebből 245 kilométert már átadtak és 266 kilométer építése még folyamatban van - jelentette ki Lamperth Mónika Szegeden.

“A legjobb döntés a gazdaságfejlesztés érdekében az autópálya-építés. Az autópályák mentén gyárak, logisztikai központok, kutatás-fejlesztéssel foglalkozó üzemek alakulnak, egyszerűbben fogalmazva munkahelyek jönnek létre” – mondta a belügyminiszter.

Hozzátette: nem túlzás azt mondani, az autópálya a gazdaságpolitika mesterhármasa: aki autópályát épít, egyszerre fejleszti az országot, zárkóztatja fel a régiót és létesít munkahelyet – tette hozzá a politikus.

A 2002-ben újraindult autópálya-építési programmal párhuzamosan a magyar gazdaság évről-évre rekordot döntött a működőtöké beáramlás tekintetében. 2004-ben összesen 3,7 milliárd euró érkezett, 2005-ben – a Budapest Airport értékesítéséből származó 1,8 milliárd eurón kívül – mintegy 4 milliárd euró közvetlen tőkebefektetés valósult meg Magyarországon – közölte a belügyi tárca vezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik