Belföld

MSZP: csökkenő különbségek vidéken és a fiatal korosztályokban

A választási adatok elemzéséből az derül ki, hogy az MSZP megerősödött vidéken és csökkentette lemaradását a fiatal korosztályokban - mondta Hiller István, az MSZP elnöke Budapesten a párt országos választmányának ülésén.

Ha ezeket az adatokat, eredményeket trenddé tudja formálni az MSZP, akkor átalakíthatja Magyarország politikai térképét – mondta Hiller István a párt szombati országos választmányának ülésén.

Ez a magyar baloldal modernizációja, a baloldal reneszánszát hozhatja el Magyarországon – közölte a pártelnök a választásokat értékelve. Hozzátette: a választásokon Gyurcsány Ferenc legyőzte Orbán Viktort, az MSZP legyőzte a Fideszt, szociáldemokraták és szabad demokraták összefogása legyőzte a magyar jobboldalt.

Hiller István szerint sikeres volt az MSZP választási felkészülése, a képviselőjelöltek korai kiválasztása, a párt tavaly őszi úgynevezett értékkampánya, a központi és a helyi szervezetek együttműködése a választási kampányban. Hozzátette: “nem volt kibeszélés”, a párt az előre meghatározott és kidolgozott stratégiát konzekvensen végigvitte, “nem sasszézott se erre, se arra”.

A választmány kezdetén lejátszottak egy klippet az MSZP választási nagygyűlésein elhangzott beszédekből, illetve néhány másodperc erejéig Mikola István fideszes politikus beszédének részletei is hallhatóak voltak.


Hiller István felszólalását Gyurcsány Ferenc kormányfő beszéde követi majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik