Belföld

MDF: egyik párt se költsön többet 386 milliónál kampányra

A Magyar Demokrata Fórum figyelmezteti a pártokat, hogy tartsák be a törvényben előírt kampányösszeghatárt és ne költsenek többet 386 millió forintnál a pártjuk népszerűsítésére.

Sólyom László bejelentésével tegnap hivatalosan is elkezdődött a választási kampány. A Magyar Demokrata Fórum pénteki közleményében emlékezteti a pártokat, hogy a pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló törvény szerint április 9-ig összesen 386 millió forintot szánhatnak arra, hogy megismertessék a választókkal programjukat. Mivel ez az összeghatár az MSZP-re és a Fideszre is vonatkozik, a Magyar Demokrata Fórum emlékezteti a nagy pártokat, hogy nem léphetik túl a törvény által rögzített keretet. A demokrácia alapja ugyanis, hogy mindenki egyenlő esélyekkel indul, és a jogszabályokat tiszteletben tartva, korrekt versenyben méretteti meg magát a választók előtt.

A Magyar Demokrata Fórum álláspontja szerint ne kínáljon programot a választóknak olyan párt, aki már álláspontja népszerűsítése folyamán törvénysértést követ el! Márpedig a két nagy pártnak köszönhetően ma két olyan kampányt is láthatunk az utcákon és a sajtóban, melyek költségvonzata már megközelíti a törvény szerint felhasználható teljes összeghatárt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik