Kultúra

Magyarul jelenik meg kötete a Rammstein botrányba keveredett frontemberének

Christophe Gateau / DPA / AFP
Christophe Gateau / DPA / AFP
Till Lindemann költői babérokra is tör.

Hetek óta áll a báll Till Lindemann, a Rammstein énekese körül, akit több nő is megvádolt szexuális visszaélésekkel. A berlini ügyészség már nyomozást is indított az állítások nyomán, Lindemann ügyvédcsapata ugyanakkor perrel fenyegette meg azokat, akik megvádolták a zenészt (közben gyűjtés indult a nők jogi költségeinek fedezésére).

A botrányok ellenére a Rammstein folytatja turnéját, és hamarosan Budapestet is útba ejtik: júlus 11. és 12-én adnak koncertet a Puskás Arénában.

Ezzel párhuzamosan Lindemannt egy másik oldaláról, költőként is alaposan megismerhetik a magyar rajongók júliusban, ugyanis épp budapesti fellépésekhez igazítva jelenik meg a frontember 100 vers című 2020-as kötete a Cser Kiadónál.

„Rövid, éles versei hirtelen és meglepően érik el az olvasókat, gyakran felkavaró érzéseket okoznak. Verseiben Lindemann folyamatosan játszik különböző témákkal, mindig új és friss perspektívákból közelítve meg őket. Költészetében a természet, a test, a magány, az erőszak, a szerelem, a gonoszság, az állatok, a fájdalom, a szépség, a nyelv, a halál és a szex témái kerülnek terítékre, sokszor a romantika óta hagyományos német költői eszközök felhasználásával” – írják az ismertetőben, ahol néhány költeményt is megosztanak a Lindemann első magyar kötetéből ízelítőként, például ezt:

Hamar ismét különválva
Elsíratlan könnytől ázva
Karcsú lábak erős karok
De nincs többé szemem
Ha búsulok
Se szív sincs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik