Nagyvilág

A berlini ügyészség nyomozást indított a Rammstein frontembere ellen

MTI
MTI

A Tagesspiegel információi szerint a berlini ügyészségen nyomozás indult a Rammstein frontembere ellen. Till Lindemannal kapcsolatban az elmúlt napokban sorra jelentek meg a szexuális visszaélésekről szóló hírek.

A lap szerint az eljárásról Felor Badenberg, a német főváros igazságügyi szenátora zárt ülésen tájékoztatta az igazságügyi bizottság tagjait a képviselőházban.

A bejelentés során kiderült, hogy Lindemann ellen több bűncselekmény miatt is folyamatban van büntetőeljárás.

A németországi büntetőtörvénykönyve kimondja, hogy „aki egy másik személy nyilvánvaló akarata ellenére szexuális cselekményeket hajt végre a érintett személyen, vagy ezt a személyt harmadik személlyel szexuális aktus végzésére vagy eltűrésére készteti” börtönbüntetéssel sújtható. A kiszabható büntetés mértéke az eset/esetek súlyosságától függően hat hónaptól öt évig is terjedhet.

Az éppen turnézó együttes körül botrány egy 24 éves ír nő, Shelby Lynn Instagram-bejegyzése nyomán pattant ki. A rajongó azt állította, hogy meghívást kapott a Rammstein vilniusi koncertjére a VIP szekcióba, ahol leitatták és bedrogozták. Később a színpad mögé vitték, ahol Lindemann megpróbált szexuálisan közeledni hozzá. Lynn bejegyzése után rövid időn belül kiderült, hogy Lindemann külön személyzetet tartott arra, hogy iparszerűen szállítsa az énekeshez a lányokat.

A botrány első következménye az volt, hogy Lindemann kiadója megszakította a kapcsolatot az énekessel, és hasonló lépést tett a verseit kiadó Kiepenheuer & Witsch is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik