Kultúra

Már több mint hatszázezer euró gyűlt össze a Rammstein frontemberét vádoló nők költségeire

JENS KALAENE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
JENS KALAENE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Jelenleg több mint hatszázhatvanezer eurónál jár az a közösségi finanszírozási kampány, amelyben arra gyűjtenek pénzt, hogy a Till Lindemannt, a Rammstein énekesét szexuális visszaéléssel vádoló nők perköltségeit fedezzék, írja a Spiegel. Lindemann ügyvédcsapata ugyanis perrel fenyegeti azokat, akik megvádolták a zenészt. A kampány mögött álló Amadeu Antonio Alapítvány szerint fontos, hogy ne kelljen félnie senkinek attól, hogy kiálljon a történetével a nyilvánosság elé, főleg, ha egy nagy befolyással rendelkező emberrel szemben kell kiállni, azért gyűjtenek, hogy kiegyensúlyozzák a hatalmi egyenlőtlenséget. A cél hétszázötvenezer euró, ami ebben a tempóban hamar meglesz: már több mint ötvenezer felajánló küldött pénzt a célra.

Till Lindemann ellen szexuális visszaélés és kábítószerkereskedelem a vád: állítólag nőket itattak le és drogoztak be, hogy aztán szexuális aktusra vegyék rá Lindemann-nal, aki ügyvédein keresztül tagadja a vádakat, az őt megvádolók ellen pedig jogi lépéseket helyeztek kilátásba.

Az Alapítvány szerint az összegyűlt pénzt a Lindemannt vádolók jogi költségeire, szükség esetén biztonságuk szavatolására, valamint pszichológiai segítségnyújtásra költik majd, ha pedig marad a pénzből, akkor az a Sheroes Fund nevű szervezethez kerül, amely véleményük miatt veszélyben lévő nők, transz, interszex és nembináris személyek védelmével foglalkozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik