Nagyvilág

Házkutatást tartottak a 2024-es párizsi olimpia szervezőinél

Átkutatta kedden a francia rendőrség a 2024-es párizsi olimpiai játékok szervezőinek székhelyét. A BBC azt írta, hogy a rendőrség az építési szerződések megkötésének körülményeit és közpénzekkel való visszaélés gyanújával kapcsolatban vizsgálódik. A szervezőbizottság szóvivője a brit közszolgálati hírcsatornával közölte, hogy a testület teljes mértékben együttműködik a nyomozókkal.

A korrupcióellenes nyomozók – mint írják – bejelentés nélkül érkeztek az olimpia szervezőbizottságának székhelyére, Saint-Denis-be, és az olimpiai játékok építési projektjeiért felelős állami szerv, a Solideo irodáiban is jártak.

A gazdasági bűncselekmények felderítéséért felelős francia igazságügyi szervezet, a PNF később megerősítette, hogy a két szervezetet érintő több helyszínen is házkutatást tartottak.

Az olimpiát várhatóan jövő július 26. és augusztus 11. között rendezik, a paralimpia szeptemberben zajlik majd.

Nem ez az első eset az elmúlt hónapokban, hogy a rendőrség razziát folytat francia olimpiai illetve sportszervezeteknél. Májusban sportszakértők meglepetésére lemondott a francia Nemzeti Olimpiai Bizottság elnöke, Brigitte Henriques. Döntését ugyan nem indokolták, de a szervezeten belüli heves harcokról szivárogtak ki hírek. Szintén idén a francia labdarúgó-szövetség és a rögbiszövetség vezetői is lemondtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik