Kultúra

Novemberben jelenik meg Michael Caine első regénye

JUSTIN TALLIS / AFP
JUSTIN TALLIS / AFP

Bár már több életrajzi könyvet kiadott, végre a fikciós műfajban is kipróbálhatja magát Michael Caine: a kilencvenéves színész első regénye, egy thriller, idén novemberben jelenik meg Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban – írja a Guardian.

A Deadly Game című könyvről annyit lehet tudni, hogy egy Harry Taylor nevű detektívről szól majd, aki London egyik szeméttelepén felbukkanó urán miatt nyomoz majd. A nukleáris csomag hamarosan rejtélyes módon eltűnik, a világ biztonsági ügynökségei pedig érthető módon pánikolnak. A regény meglehetősen nagy és sokszínű szereplőgárdát mozgat majd, a megosztott szinopszis szerint többek közt brit neonácik és kolumbiai drogkartellek is szerepelnek majd a történetben, a fő gyanúsítottak közt pedig egy arisztokrata műkereskedő és egy szupergazdag orosz is lesz majd.

A kétszeres Oscar-díjas színésznek ezzel régi vágya teljesült, egy ideje – egészen pontosan a koronavírus óta – foglalkoztatja ugyanis a thrillerírás. Korábban egy interjúban arról mesélt, a kilencvenhez közeledve sokkal kényelmesebb a fárasztó forgatásokat regényírásra cserélni, gerincproblémái miatt ugyanis már nehezen jár, könyvet viszont az ágyból is lehet írni.

„Csak thrillereket olvasok. Nem irodalmár vagyok, hanem kalandor, szóval nem is próbálok az új Shakespeare lenni”

– árulta el akkor.

Kapcsolódó
Nem sztár akart lenni, csak igazi munkásembert akart látni a vásznon – 90 éves Michael Caine
Az idősebb generáció rideg ügynökként, gengszterként esetleg nőcsábászként, a fiatalabb Christopher Nolan kabalaszínészeként vagy bölcs és jámbor nyugdíjasként ismeri a ma kilencvenéves Michael Caine-t.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik