Sport

Vuelta: győzelmet ért a jó ütemű ritmusváltás

A hazai közönség előtt szereplő Daniel Navarro nyerte a 69. Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny pénteki, 13. szakaszát honfitársa, Daniel Moreno előtt.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Dani Navarro nyerte a Vuelta 13. szakaszát. A Cofidis versenyzője a cél előtt 2km-rel magasodó rövid, de helyenként 14-16%-os kaptatón lépett el az esélyeseket magában foglaló kis csoporttól és végül minimális előnnyel hazaért. Az utolsó kilométereken több kisebb támadás bontakozott ki, melyek után a második helyet Dani Moreno (Katyusa), míg a harmadikat Wilco Kelderman (Belkin) szerezte meg – írja a velo.hu.

A 188km-es etapon 9km-rel a cél előtt fogták meg a nap szökésének még állva maradt tagjait. Az utolsó emelkedőn pillanatok alatt elemi darabjaira hullott a mezőny. Az élen egy 20-25 fős boly maradt, benne az összes esélyessel. Innen indított Navarro. A favoritok közül Alberto Contador és Alejandro Valverde végig az élen helyezkedett. Egyedül Chris Froome vállalt be egy támadást, de erre minden riválisa reagált és a célig vezető úton összezárt a sor. A legnagyobb esélyesek mind azonos idővel, a győztes mögött 5 másodperc hátrányban értek célba.

A jövő vasárnapig tartó viadalon szombaton a Santander és La Camperona közötti 200,8 kilométer vár a mezőnyre.

Eredmény – Vuelta

1. Daniel Navarro (spanyol, Cofidis) 4:21:04 óra
2. Daniel Moreno (spanyol, Katyusa) 2 mp hátrány
3. Wilco Kelderman (holland, Belkin) azonos idővel

Az összetett élcsoportja:
1. Alberto Contador (spanyol, Tinkoff-Saxo) 48:59:23 óra
2. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) 20 mp hátrány
3. Rigoberto Uran (kolumbiai, Omega Pharma – Quick-Step) 1:08 p h.
4. Chris Froome (brit, Sky) 1:20 p h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik