Sport

Kikapott Szlovéniától a Mocsai-csapat

A magyar férfikézilabda-válogatott 29-26-os vereséget szenvedett a Szlovénia elleni felkészülési mérkőzésen.

Mocsai Lajos irányításával már a norvégok elleni világbajnoki-selejtezőre készül a férfikézilabda-válogatottunk, ennek egyik állomása volt a Szlovénia elleni edzőmérkőzés Balatonfüreden. A mieinktől hiányzott Mikler Roland és Pérez Carlos. Érdekesség, hogy szerepet kapott Szathmári János is, aki legutoljára a 2004-es olimpián volt válogatott – összességében ez volt a 302. meccse címeres mezben.

A magyar csapat kemény edzéseken van túl, ez pedig látszott is a fiúk játékán, több hiba is tarkította a játékunkat az első felvonásban. A gólok közben felváltva érkeztek, majd az első harminc perc vége a szlovénoknak sikerült jobban, így 12-10-re vezettek a nagyszünetben.

A második félidőt vendéggól vezette fel, majd 19-18-ra már mi vezettünk. Hiába a nagy feltámadás, Szlovénia újra a maga javára tudta fordítani a mérkőzést, az utolsó tíz percbe 20-25-el érkeztek a csapatok. A hajrában közelebb tudtunk zárkózni a riválishoz, a vége azonban így is háromgólos zakó lett, Szlovénia 29-26-re nyerte meg ezt az erősen felkészülési mérkőzés ízű találkozót.

A meccs összefoglalója:

Hétfőn egyébként egy váratlan erősítés érkezhet a magyar válogatott veszprémi edzőtáborába, a délmagyar.hu szerint ugyanis Nagy László edzésre fog jelentkezni.

Eredmény – férfikézilabda, felkészülési mérkőzés
Magyarország – Szlovénia 26-29 (10-12)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik