Élet-Stílus

Ki kellett menteni egy szörföst a Balatonból

A Facebookon tett közzé egy posztot a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ), melyben azt írják, hogy hétfő kora délután bajba került egy szörfös a Balaton.

A bejelentés 13.45-kor érkezett a VMSZ-hez, az illetékesek rögtön a Balaton nyugati medencéjéhez mentek, ekkor viszonylag friss déli/délnyugati szél fújt. Kiderült, hogy nem egy, hanem két szörfösről van szó, de csak egyikük került bajba. A keszthelyi Helikon strandról indultak el, majd Balatonberény felé vették az irányt, egyikük azonban valamilyen technikai probléma folytán elhagyta a deszkáját, így nem tudott tovább haladni, ezt követően közvetve érkezett a telefonos segélyhívás – olvasható a posztban.

A téli készenléti ügyeleti formában működő vízirendőrség (BVRK) és a vízimentők (VMSZ) a mentés gyors megszervezését követően azonnal megkezdték a bajbajutott felkutatását. A VMSZ mentőhajója két fő vízirendészeti járőrrel és egy fő vízimentővel a fedélzetén rövid időn belül sikeresen célba is ért. A mentőhajó megérkezésekor ketten ültek egy deszkán, a másik szörfös szerencsére végig a deszkáját elvesztő társával maradt, amíg megérkezett a segítség.

A vízimentők posztja ezt követően edukatív hangot üt meg, és hangsúlyozza, hogy a jó idő közeledtével fokozottan ügyelni kell a biztonságra és felkészülten kell a vízre szállni, hiszen bár jön a tavasz, a Balaton még mindig nem melegebb 7 Celsius-foknál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik