Sport

Rasmus Lauge: Ez az utolsó esélyem, hogy behúzzam a Bajnokok Ligáját

Bodnár Boglárka / MTI
Bodnár Boglárka / MTI
A Telekom Veszprém világ- és Európa-bajnok csapatkapitánya, Rasmus Lauge 2023 nyarán hazaigazol Dániába, és a Bjerringbro-Silkeborg játékosa lesz. A világklasszis a Sport TV Harmadik Félidő című műsorának vendége volt, ahol beszélt a csapatváltásáról. Szóba került, hogy az ő fejében is ott motoszkál az, hogy talán idén van utoljára reális esélye BL-t nyerni.

„Nyilvánvalóan, ott van a fejemben, erre könnyű válaszolni. Ha nagyon életszerűen és pragmatikusan közelítjük meg, akkor valóban ez az utolsó esélyem, hogy behúzzam a Bajnokok Ligáját. Persze, hogy gondolok erre, álmodok erről, úgyhogy erre is koncentrálok” – fogalmazott Rasmus Lauge, aki hiába játszott a Kielben és a Flensburgban is, a BL-trófea még hiányzik a gyűjteményéből.

A nyártól pedig egykori klubjában, a Bjerringbro-Silkeborgban folytatja pályafutását, ez a csapat pedig – a Veszprémmel ellentétben – nem tartozik a világ legszűkebb elitjéhez.

Elmondta, elsősorban családi okok miatt tér haza Dániába.

„A lányom iskolás lesz a nyári szünetet követően, szeretném, hogy dán iskolába járjon, hogy ne kezdje újra meg újra. Egyszerűen kényelmesebb, kellemesebb odahaza játszani, közel ahhoz, ami kedves a szívünknek. Ez a legfőbb ok” – indokolta a döntését.

Hozzátette, még nem levezetni készül, az a célja a Silkeborggal, hogy visszatérjen a Veszprém Arénába, és BL-meccsen játsszon.

Nem visszavonulás céljából megyek, nem építem le a karrierem, hanem nyomom, hajtom annak érdekében, hogy a hazai, gyerekkori, nevelőcsapatom eljusson újra a Bajnokok Ligájába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik