Belföld

Nem tudjuk, mi az egészséges étel

Egy a közelmúltban végzett felmérés szerint a sok egymásnak olykor ellentmondó információk miatt az emberek már maguk sem tudják, hogy mi egészséges és mi nem.

Az Ad Hoc Plus Research kvalitatív kutatást végzett az egész országra kiterjedően, mely során egyenlő arányban kérdezte meg a 20-29 éves és a 30-39 éves korosztályt arról, hogy mit tartanak ma az egészség kulcsának. A megkérdezettek között 50-50 százalékban képviseltették magukat a férfiak és nők, valamint a gyermekkel és gyermek nélkül élők is.

Bio vagy multi?

A kutatás eredménye szerint a körülöttünk cikázó információkból igyekszünk egy saját egészség-térképet felállítani, mely azonban tele van ellentmondásokkal. Kiderült, hogy a bio élelmiszereket a megkérdezettek közel 100 százaléka az egészség csúcsának tekinti, ugyanakkor a többségnek fogalma sincs, mit jelent az, hogy bio és tulajdonképpen a „no-name” bio cégekben sem bíznak. A felmérés rámutatott arra, hogy a fogyasztók inkább a multinacionális cégek termékeit részesítik előnyben, többek között a ellenőrizhetőség miatt.

Cukormentes üdítőt iszunk

A megkérdezettek, ha szomjoltásról van szó voksukat a 100 százalékos gyümölcs italok, vagy a cukormentes úgynevezett light termékek mellett teszik le annak ellenére, hogy a legtöbb támadást az utóbbi időben pont ezek a termékek kapták a bennük található édesítőszerek miatt.

A válaszokból az is kiderült, hogy azok, akiknek fontos karcsúságuk megőrzése, egy ital megvásárlásakor a kalóriaadatokat tekintik meg elsőként, és nem veszik figyelembe az alapanyagokat. A kalória szegény vagy éppen cukormentes üdítőket szinte kivétel nélkül mindenki az egészséges kategóriába sorolta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik