Belföld

Vádat emeltek Schönthal ellen

Vádat emelt Schönthal Henrik ellen a Kulcsár-üggyel összefüggésben a Fővárosi Főügyészség – közölte a vádhatóság szóvivője az MTI-vel csütörtökön.

Schönthal Henriket különösen jelentős értékre, folytatólagosan elkövetett sikkasztással, illetve magánokirat-hamisítással bűnsegédként, különösen nagy értéket meghaladó értékre folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett pénzmosással pedig tettesként vádolták meg. A Fővárosi Bírósághoz szerdán benyújtott vádiratban az ügyészség indítványozta azt is, hogy a Kulcsár Attila és társai ellen májusban induló büntetőperhez egyesítsék ezt az ügyet a személyi és tárgyi összefüggések miatt – tette hozzá Morvai Attila. A terjedelmes vádiratban tanúvallomásokkal, köztük Kulcsár Attiláéval és szakértői véleményekkel kívánja bizonyítani az ügyészség Schönthal bűnösségét.

Schönthal Henrik jelenleg házi őrizetben van, de esetében az ügyészség álláspontja szerint a lakhelyelhagyási tilalom is megfelelő kényszerintézkedés az eljárás további szakaszában. A vádlott vagyona jelenleg zár alatt van.

A vádiratok egyesítése és a kényszerintézkedés kérdésében a Fővárosi Bíróság fog majd dönteni.

Schönthal Henrik az Egyesült Államokban tartózkodott, amikor 2004 elején a K and H-üggyel összefüggésben eljárás indult ellene. Tavaly szeptemberben önként hazatért, és a Ferihegyi repülőtéren őrizetbe vették a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik