Belföld

Tíz évet kapott a Mester utcai villamosmegállóban késelő férfi

police.hu
police.hu

Tíz év börtönre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Fővárosi Törvényszék emberölés kísérlete miatt azt az, Sz. Rafaelt, aki két évvel ezelőtt megkéselt egy férfit Budapesten,, a Mester utcai villamosmegállóban. A törvényszék tájékoztatása szerint a férfi feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

A férfi napra pontosan két évvel ezelőtt a nagykörúti villamoson utazott az ismerőseivel. Már az út során konfliktusba keveredett a társaival és garázdálkodott. Észrevette, hogy az társasághoz tartozó egyik személy szóváltásba keveredett egy férfival, a későbbi áldozattal.

A szemközti peronon tartózkodó Sz. Rafael ekkor átszaladt a síneken, és egy időközben elővett késsel mellkason szúrta a sértettet. Ezt követően a társaságával együtt felszállt a megállóban álló villamosra és távozott a helyszínről.

A megkéselt férfi nyolc napon túl gyógyuló, életveszélyes sérülést szenvedett, az életét csak a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg. Sz. Rafael az elfogása után azt mondta, hogy látásból ismerte a másik férfit. Elmondása szerint a másik férfi beszólt a haverjainak, ezen pedig annyira felhúzta magát, hogy odalépett hozzájuk és megszúrta a férfit.

A bíróság a tanúk egybehangzó vallomásai alapján állapította meg a tényállást. A terhelt bár tagadta, hogy meg akarta ölni az áldozatát, az eljárás során ténybeli beismerő vallomást tett. Ezt azonban a bíróság kis nyomatékkal vette enyhítő körülményként figyelembe, mivel a bűncselekmény elkövetéséről kamerafelvételek is rendelkezésre álltak.

A büntetés kiszabása során súlyosító körülmény volt a terhelt büntetett előélete és a felfüggesztett szabadságvesztés próbaidejének hatálya alatt követte el a bűncselekményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik