Belföld

Megtagadta az MTI a tanárok nevét a köztévében felolvasó Momentum képviselőről szóló közlemény kiadását

M1
M1

Tompos Márton, a Momentum Mozgalom frakcióvezető-helyettese és szóvivője szerda reggel kockás ingben és „Tanár nélkül nincs jövő!” feliratú pólóban ment be az M1 műsorába. Tompost az unió és a az Orbán-kormány közötti megállapodásáról kérdezték volna, de ő az oktatási kérdésekre terelte a szót, majd az élő adásban felolvasta a 13 kirúgott tanár nevét is.

A Momentum a reggeli történések után az MTI Országos Sajtószolgálatának küldött egy Tompos szerepléséről szóló közleményt, ezt azonban az MTI nem volt hajlandó kiadni. A nemzeti hírügynökség arra hivatkozott, hogy a közlemény sérti a közmédia jó hírnevét.

Az ellenzéki párt szerint azonban a kiadásra küldött közleményben egy szó sem volt a közmédia vélt vagy valós jó hírnevéről, az csupán arról akartak beszámolni, hogy Tompos Márton bevitte „az igazságot és a tüntető diákok hangját a közmédiába”.

Mint írták, a Momentum továbbra is kiáll a tanárok és diákok mellett, mert hisz benne, hogy „egy jobb Magyarország alapköve a megfelelő minőségű oktatás”.

Kapcsolódó
Felolvasták a köztévében a kirúgott tanárok névsorát
Méghozzá a momentumos Tompos Márton, igaz, eredetileg nem erről kérdezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik