Szórakozás

„Az a videó tönkretette az életem”  – lassan két éve nem talál munkát a hóembert megrugdosó brit kukás

Callum Woodhouse 2021 januárjában azután veszítette el az állását, hogy egy térfigyelő kamera rögzítette, ahogy munka közben lerúgja egy hároméves gyerek által épített hóember fejét.

Callum Woodhouse, a korábban kukásként dolgozó brit fiatal, akit tavaly év elején azért bocsátottak el állásából, mert egy térfigyelő kamera felvette, ahogy szétrúg egy hóembert munka közben, azt állítja, hogy a hírhedtté váló videója megváltoztatta az életét. De nem azért, mert elhívták egy kung fu filmbe szerepelni, hanem azért mert azóta sem talál munkát magának.

Pedig a kirúgása után több ezren írták alá a petíciót, amiben azt követelték, hogy az akkor 19 éves Callum Woodhouse-t ne rúgják ki, amiért Herefordshire megye Tupsley nevű falujában lerúgta egy hároméves gyerek hóemberének a fejét.

Woodhouse, aki közben apa lett, azt nyilatkozta a Daily Starnak, hogy még mindig megviseli a dolog, és azóta sem sikerült másik teljes munkaidős állást találnia.

Az a videó tönkretette az életemet (…). A legrosszabb az volt, hogy mindig bementem dolgozni, ha helyettesíteni kellett valakit – egyszer sem hagytam cserben a céget. Ezt figyelembe kellett volna venniük. Még egyszer mondom, a hóember úgyis elolvadt volna. (…) Ahogy elintéztek, többet tettem bele abba a munkába, mint amennyit kellett volna

– mondta Woodhouse, majd azzal folytatta, hogy ő minden reggel „kockáztatta az életét”, amikor hajnalban 11 kilométert tekert kerékpárjával a sötétben a szemétszállító vállalat telephelyére. A férfi azóta is úgy érzi, hogy egykori munkahelyén az idősebb kollégái nem kezelték jól a helyzetet.

Woodhouse jelenleg alkalmi munkákból él – lomtalanít, és füvet nyír, ha kell –, és próbálja a helyzet jó oldalát látni. Mármint azt, hogy önmaga főnöke lehet, így nincsenek felettesei, akik át tudnák verni.

Akkoriban még azt is felajánlotta a gyereknek, hogy kárpótlásképp épít neki egy másik hóembert. A feldühödött család azonban emailben jelentette a cégének a Woodhouse viselkedést. A kisfiú apja pedig így nyilatkozott az üggyel kapcsolatban:

Amikor láttam, hogy ez a zsarnok valamiféle rugdalózsáknak használja, elborzadtam. (…) Csak remélni tudom, hogy ezentúl jobban átgondolja a tetteit.

Kirúgtak egy brit kukást, mert szétrúgta egy hároméves gyerek hóemberét
A hároméves kisfiú az ablakból nézte végig a hóember halálát, a kukás pedig nem értette, hogy mi volt tettével a probléma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik