Élet-Stílus

Ezrek álltak ki a brit férfi mellett, akit azért rúgtak ki, mert szétrúgott egy hóembert

Sokan kiakadtak a férfi tettén, de azért szerintük is abszurd, hogy ezért elveszítse a munkáját.

Pár napja megírtuk, hogy az angliai Herefordshire-ben az önkormányzat elbocsátott egy kukásként dolgozó férfit, mert az lerombolt egy hóemberét. A dolgot csak tetézte, hogy az akciót a hóembert építő kisfiú az ablakból nézte végig.

Kapcsolódó
Kirúgtak egy brit kukást, mert szétrúgta egy hároméves gyerek hóemberét
A hároméves kisfiú az ablakból nézte végig a hóember halálát, a kukás pedig nem értette, hogy mi volt tettével a probléma.

Nos, ha azt mondjuk, hogy a hóember elpusztításának hírén felháborodott a lakosság, a férfi elbocsátása valóságos népfelkelést robbantott ki. A Metro írta meg, hogy a helyiek rögvest petíciót indítottak, amiben azt követelik az önkormányzattól, hogy vegyék vissza a 19 éves Callum Woodhouse-t, akinek a párja egyébiránt gyermeket vár, így különösen életbevágó, hogy a férfinak legyen munkája.

Az ívet eddig már több mint kétezren írták alá, a szignózók többsége teljesen értetlenül áll az önkormányzat eljárása előtt.

A srác az egész pandémia alatt végig dolgozott, kockáztatva az életét és a saját jóllétét, és ezt kapja? És mindezt egy marék hó miatt… Nőjjetek fel és adjátok vissza a munkáját!

– idézi a lap a petíciót aláíró egyik személyt. Mások azon ironizáltak, hogy a következő ember majd azért veszíti el az állását, mert belelép a pocsolyába, amivé a hóember változott időközben.

A kirúgott férfi később megpróbált bocsánatot kérni a családtól, ők azonban nem értékelték a gesztust. Woodhouse érthető módon tele van keserűséggel az eset után, legutóbb már nem is türtőztette magát annyira:

Ez egy nehéz időszak, itt a járvány közepén. És most nincs munkám, mert szétrúgtam egy hóembert. Elvesztettem a munkámat egy kibaszott hóember miatt. És közben van egy családom, akiket el kell tartanom.

Az még nem dőlt el, hogy a férfi visszakapja-e a munkáját, a labda most az önkormányzat térfelén pattog. Kérdés, hogy ők figyelmbe veszik-e a helyi közösség akaratát, akik elég látványosan kinyilvánították, hogy a fiatal férfi pártján állnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik