Élő Sport

Szenzációs első félidő után elrobogott a magyarok mellett Norvégia

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A norvég válogatott 32-22-re legyőzte a magyar csapatot kedd este az Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában.

A Svájc és Horvátország ellen hiányolt lendülettel és lelkesedéssel vetette magát küzdelembe a magyar csapat, némi szerencsével 3-0-ra tudott ellépni Golovin csapata. Támadásban okosan, védekezésben keményen játszottak a magyarok, végre jó játékot mutatott Magyarország. A címvédő 6-6-nál érte utol ellenfelét, de csak 12-11-nél tudott vezetni a mérkőzésen, igaz félidőre 14-12-es előnnyel vonulhatott.

Czeglédi Zsolt / MTI Klujber vezére volt a csapatnak

Térfélcsere után változott a játék képe, a norvégok egészen szenzációs tempót diktáltak. Futómennyiségben, passzok és lövések gyorsaságában is más szintet képviseltek a skandinávok, a félidő derekán elképesztő támadásokat vezetett a címvédő. Eközben Silje Solberg is sorra fogta a magyar lövéseket, így aztán a világ egyik legjobb csapata folyamatosan növelte az előnyét. Ettől elbizonytalanodott a magyar válogatott és bár föl nem adta, egyre több hibát vétett, pontatlan passzok, leblokkolt és el nem vállalt lövések nehezítették a dolgunkat.

Czeglédi Zsolt / MTI

Végül a fáradtság és a tudáskülönbség megtette a hatását, egyre nagyobb lett a különbség és tíznél nem sikerült közelebb kerülni a címvédőhöz. Stine Oftedal, Nora Mörk és Vilde Mortensen Ingstad is parádészott a 21 védést bemutató Solberggel együtt, de ennek ellenére az eddigi legjobb játékát produkálta a magyar válogatott.

Női kézilabda-Eb, csoportkör, 3. forduló, A csoport

Norvégia-Magyarország 32-22 (14-12)
Ljubljana, v.: Metalari, Nikolovszki (északmacedónok)
lövések/gólok: 43/32, illetve 51/22
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 4/3
kiállítások: 8, illetve 6 perc

Egy félidő után űrkézivel nyert Norvégia

A norvég válogatott 32-22-re legyőzte a magyar csapatot kedd este az Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában.

A Svájc és Horvátország ellen hiányolt lendülettel és lelkesedéssel vetette magát küzdelembe a magyar csapat, némi szerencsével 3-0-ra tudott ellépni Golovin csapata. Támadásban okosan, védekezésben keményen játszottak a magyarok, végre jó játékot mutatott Magyarország. A címvédő 6-6-nál érte utol ellenfelét, de csak 12-11-nél tudott vezetni a mérkőzésen, igaz félidőre 14-12-es előnnyel vonulhatott.

Térfélcsere után változott a játék képe, a norvégok egészen szenzációs tempót diktáltak, futómennyiségben, passzok és lövések gyorsaságában is más szintet képviseltek és bár a magyarok igyekeztek tartani a tempót, a világ egyik legjobb csapata folyamatosan növelte az előnyét.

21:16

Aune talált még a kapunkba, zárásképp pedig időntúli szabaddobást végezhetett el Albek, ezt stílszerűen Solberg a lécre tolta, így 21 (!) védéssel zárta a mérkőzést.

31-22

Pásztor labdát szerzett, majd a támadásunk végénn Debreczeni-Klivinyi Kinga betörés után lőtt gólt, de Breistölt simán hagyta lőni a magyar fal, a norvég pedig nem hibázott. Albek találta meg Pásztort, de legyalulták, úgyhogy heteshez jutott a magyar csapat, Klujber pedig a bal fölsőbe lőtte.

30-20

Wollik után Novak is meglőtte első gólját, Golovin pedig inkább időt kért és arra kérte játékosait, várják meg, amíg helyzetbe kerülnek, ne akarják idő előtt befejezni az akciókat. Passzívig el is ment a magyar támadás, de Klujber így is lőtt egy nagy gólt átlövésből. Valahogy becsorgott a labda Aardahlig, aki Szemerey mellett el tudta még dobni a labdát. Klivinyi ziccere Solberg csípőjén landot, de Breistol nem volt ilyen előzékeny, ráadásul Korsós fejbe lőtte Solberget, amiért két percet kapott.

27-19

Oftedal nagyon felpörgött, a bal alsót is kilőtte, majd Klujber adta be jól Pásztornak, amit Klujber a bal fölsőbe dobott. Oftedal Wollikkal is lövetett egy gólt, majd maga is dobott egy újabbat, fáradhatatlanul alakítja ki a helyzeteket, viszont Kuczora is szépíteni tudott a túloldalon. Győri-Lukács lövését simán védte Solberg.

24-17

Oftedal villantotta meg újra klasszisát, majd Solberg hiába védett egy átlövést, Füzi-Tóvizi beugrott és egyből a kapuba dobott. Albek Annát újra kiküldték, a norvég figura végén pedig Mörk lőtt okosan a jobb fölső sarokba. Nagyon sokáig húzta a magyar csapat a támadását, kétszer is majdnem összeütköztek a fehérmezesek, Vámos lövését simán védte is Solberg. A túloldalon viszont Szikora is nagyot mentett. Klujber alulról, meglepetésnek szánt lövése viszont már a blokkon sem jutott túl.

22-16

Töpfner elszámította magát és belement Reistadba, de a norvégok tempóját egyszerűen nem lehet tartani, Ingstad fordult le és dobott gólt és csak Szikorának köszönhető, hogy nem nyílt nagyobbra az olló Reistad lövése után. Kácsor a hosszú alsóba bombázott átlövésből, de Deila lökéséért büntetőt kapott a címvédő. Mörk Szemerey eszén is túl tudott járni, ráadásul Albek lövése elakadt a blokkba.

20-15

Mindkét csapat elszúrt egy-egy támadást, majd Kácsorról állították ki Deilát két percre. Szép támadást vezetett Magyarország csapata, végül Füzi-Tóvizihez eljutott a labda, de Solberg parádésan védte a ziccert. Ezután egészen szenzációs gólt dobott Norvégia, Oftedal felpörgött, majd Mörk a háta mögött játszotta meg Ingstadot, aki átemelte Szikorát. Ez csúcsminőségű játék volt. Golovin időt is kért, mert megint nem léptek ki a védők hamar, ahogyan kérte.

19-15

Szépen kivédekezett akció után Töpfner szinte Solbergbe bikázta a helyzetét, Oftedal pedig őrült tempóban cselezte be magát lövésig. A pár percig pihentetett Klujber viszont azonnal válaszolni tudott a túloldalon. Deilát faultolták a magyarok, de ezután Oftedal parádésan találta meg a beállót, így megint négy a különbség.

17-14

Majdnem elcsípte a labdát Kuczora, de végül Ingstad összeszedte és bevetődve dobta be a norvégok 17. gólját. Vámos kidobta oldara a labdát, viszont Töpfner remekül olvasta a skandinávok játékát és labdát szerzett, amely után Mörköt kiküldték az északmacedón bírók két percre. A büntetőt azonban Kuczora a kapu mellé dobta lóbálás nélkül.

16-14

Szépen védekeztek a magyarok, de Reistad előtt tiszta volt az út, így újabb gólt dobhatott, majd Korsós lövése is elakadt Solbergben a bal szélen. Oftedal harcolt ki hetest, amit magabiztosan értékesített Nora Mörk. Kicsit lassúnak tűnt ezután a mieink akciója, de Vámos ritmust váltott, betört és szépíteni tudott, ráadásul Oftedal is belebakizott a túloldalon, a passza kiesett az alapvonalon. Vámost megfogta Mörk, Kuczora átlövését pedig magabiztosan védte Solberg.

14-13

A magyarok kezdhették a második félidőt, de Kuczora lövését kivédte Solberg, de pontatlan volt Mörk bejátszása, Szikora pedig köszönte szépen, az üres kapuba dobott!

Nincs nagy különbség

Szikora parádésan kezdett, de két bravúrja után megtorpant, miközben Solberg feljavult és hét hárítást is bemutatott. A magyarok 24 lövésből dobták 12 góljukat, míg a norvégoknak 21 is elég volt a 14 találathoz, de egyáltalán nincs nagy differencia a csapatok között.

14-12

Kácsor lövése elakadt Solbergben, Reistad viszont olyan lendülettel vetődött be, hogy Szikorának nem volt esélye védeni. Először vezetett kettővel a norvég csapat. Reistad ezután azonban a levegőben lökte meg Klujbert, amiért emberelőnybe kerültünk, de Füzi-Tóvizihez nagyon pontatlan volt az átadás. Rutinosan lepörgették az órát a skandinávok, így félidőre kétgólos hátrányban vonult a magyar együttes.

13-12

Kácsor is megdöngette a lácet, de Klujber nagyszerűen szerzett labdát, így próbálkozhattunk ismét. Debreczeni-Klivinyi lövése elakadt, egy fault és egy lábat érő labda után sem sikerült rendesen helyzetet kialakítani, Klujber kénytelen volt lőni, de esélye sem volt betalálni. Túloldalon viszont Instad beállóból volt eredményes.

12-12

Albek sorra faultolta a norvégokat, végül két percet kapott érte, Nora Mörk pedig tökéletes büntetővel egalizált. Szépen megjáratták a magyarok a labdát, Kácsor merész bejátszása viszont nem jutott el Pásztorhoz, de még ezután is lett volna az esély Klujber csele után, de Solberg sajnos nagyot védett. A csereként beállt Aune jobb szélről vezetést szerzett Norvégiának. A találkozó során először. Sokáig nem élvezhette az előnyt a címvédő, mert Márton Gréta egyenlített, majd Breistöl átlövése a lécről jött ki.

10-11

Albek lövése visszajött a kapufáról, Győri-Lukács Viktória pedig lecsapott rá és a kapuba bombázott. Úgy tűnt, nem sikerül lövésig jutniuk a norvégoknak, miután Golovinnak szót fogadva hamarabb faultoltak a magyarok, nem várták meg, amíg közel jönnek a skandinávok. Reistad viszont távolról is hatalmasat dobott, a jobb alsóban kötött ki. A túloldalon viszont Kuczora értékesített egy hetest, így még mindig nálunk a vezetés.

9-9

Andersen lövése a kapufáról kijött, majd Győri-Lukács dobott gólt. Ezután úgy tűnt, sikerül megakasztani a norvégok akcióját, de végül eljutott a labda Andersenig, aki ezúttal nem hibázott. A magyar bejátszás pontatlanul sikerült és az eszelősen gyors kontrából Reistad kilőtte a bal fölső sarkot. Leblokkolták az újabb magyar lövést, az ellenakcióból pedig Oftedal, majd Mörk ijesztgetett, de Reistad egyenlített ki.

6-8

Kuczora dobott kapu mellé egy szép támadást, amely után Reistad egyenlített ugyan, de egy gyors akció végén Klujber megint előnybe hozta a magyarokat, ráadásul Skogrand nem tudta bedobni újabb helyzetét. Győri-Lukács Viktoria bátran bement a védők között és kiharcolt egy emberelőnyt. Márton Gréta be is talált egy szép figurából.

5-6

Oftedal lendületből, talpról lőtte ki a bal alsó sarkot, majd Vámos előbb Oftedalra dobott egy passzt, majd átlövését kivédte Solberg, de előtte faultolták. Nagyon sokat vállal a mai mérkőzésen, de az alsó lövését olvasta Solberg. Megpróbáltak lerohanni minket a norvégok, ami elsőre ugyan nem sikerült, de Skogrand így is szépíteni todott a jobb szélről.

3-6

Klujber dobott hatalmas gólt, majd Hornyák kiállítása után épp Klujber nyúlt bele egy passzba, így nem tudott zárkózni Norvégia. Vámos küzdött hatalmasat, de Solberg védeni tudott, majd Klujber átlövését is kispárgázta. Minden magyar védő úgy kalkulált, hogy Andersen belépett, de a bírók nem így látták, úgyhogy simán gólt dobott a norvég. Kuczora dobott remek gólt, hol volt ez a játék Horvátország ellen?!

2-4

Csak mondani kellett, rögtön betalált Ingstad, sőt duplázásra is esélye volt, de Szikora parádés védést mutatott be lábbal. Márton Gréta elejtette a labdát a bal oldalon, de ki tudja, hogyan, végül megmentette és miután újra oda jött ki a játék, ezúttal nem hibázott. Reistad sem a túloldalon, megint beállóból volt eredményes Norvégia.

0-3

Folytatódott a szencsés sorozatunk, a norvégok előbb egy lerohanásból találták el a lécet, majd Oftedal ment bele Vámosba, amely után Kuczora is beköszönt. Skogrand a jobb szélről beugorva próbálkozott a túloldalon, de Szikora nagyot védett. Hat és fél perc alatt nem született skandináv gól!

Olvasói sztorik