Belföld

Újabb pedagógussztrájk és a Nagykörúton körbeérő élőlánc készül – írja meg nekünk tapasztalatait!

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
Várjuk olvasóink beszámolóit a tiltakozási akciókról „Pedagógussztrájk” tárggyal az info@24.hu e-mail címre!

Október 23-án több tízezren tüntettek Budapesten a tanárok mellett, a hetek óta tartó demonstrációknak pedig koránt sincs vége: október 27-ére, csütörtökre újabb országos pedagógussztrájkot hirdettek a szakszervezetek az október 5-i és 14-i munkabeszüntetés után.

Nem csak tanársztrájk várható: az Egységes Diákfront minden eddiginél nagyobb élőláncot tervez Budapesten – pedig már az október 5-i is elég látványos volt –, a diákok felhívása szerint körbe a Nagykörúton, a budai részt is ide értve.

Az élőláncot szervező diákok már korábban közzétették követeléseiket:

  • Megoldást a tanárhiányra!
  • Tanítható és tanulható mennyiségű és minőségű tananyagot!
  • Élhetőbb körülményeket az iskolákba!
  • Figyelmet az oktatásra!

A 24.hu az elmúlt hetek megmozdulásaihoz hasonlóan most is szeretne a lehető legtöbb közvetlen tapasztalat, információ birtokában beszámolni arról, hogy különböző iskolákban és településeken hogyan tiltakoznak a pedagógusok, diákok és szülők. Várjuk a leveleket az élőlánccal kapcsolatban, és arról is, hogy az egyes iskolákban

  • a munkabeszüntetés mely formáját választották,
  • hány pedagógus csatlakozott az akcióhoz,
  • a szülők és a diákok hogyan támogatják a megmozdulást.

Arról is várjuk a visszajelzéseket, hogy a tankerületek részéről milyen jelzések érkeztek az iskolákba. Kiváltképp kíváncsiak vagyunk azon pedagógusok visszajelzéseire, akik korábban kaptak az állásuk elvesztésével fenyegető levelet a fenntartótól.

Kérjük olvasóinkat, pedagógusokat, szülőket, diákokat, írják meg tapasztalataikat a sztrájkról és a budapesti, illetve vidéki élőláncokról, megmozdulásokról. Küldjék levelüket „Pedagógussztrájk” tárggyal az info@24.hu e-mail címre!

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete gyűjtése szerint ugyanis közel sem csak Budapesten lesznek megmozdulások: például a hajdúböszörményi, kaposvári, siófoki, illetve bajai tankerületnél is készülnek akcióval a tanárok, diákok és szülők.

Újdonság még a legutóbbi munkabeszüntetés óta, hogy a tanárokat ért fenyegetések miatt már 300 pedagógus jelezte, hogy ha újabb retorzió ér tanárokat vagy iskolákat, akkor készek az azonnali munkabeszüntetésre, és várják a további csatlakozókat is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik