Szórakozás

Öngyújtóval akart megölni egy pókot, véletlenül erdőtüzet okozott Utahban

Utah-based Photographer Ryan Houston / Getty Images (illusztráció)
Utah-based Photographer Ryan Houston / Getty Images (illusztráció)
A levadászott pókkal együtt összesen 24 hektárnyi erdő égett le. A hegyekben túrázó férfit még a helyszínen letartóztatták.

Egy Utah állambeli magányos túrázó múlt hétfőn öngyújtóval próbált megölni egy pókot, de végül olyan erdőtüzet okozott, ami több mint 24 hektárnyi erdőt perzselt fel az amerikai erdészeti szolgálat területén – írja a hatóságok tájékoztatása alapján a People magazin online kiadása.

Az első jelentések a tűzről délután 5 óra körül érkeztek a diszpécserekhez, majd a tűzoltók gyorsan ki is mentek a helyszínre, a Springville-től keletre, a hegyek lábánál lévő területre, ahol egy férfit találtak – aki a hatóságok tájékoztatása szerint elismerte, hogy ő gyújtotta a tüzet. A férfit – akit a rendőrség Martin néven azonosított – ezután lekísérték a hegyről, hogy beszélhessen a Utah megyei seriff hivatalának képviselőivel, akiknek bevallotta:

a tűz úgy keletkezett, hogy meg akart ölni egy pókot az öngyújtójával, de véletlenül az aszálytól kiszárazt bozótot is sikerült begyújtania, és a tűz gyorsan terjedni is kezdett.

A büntetésvégrehajtási nyilvántartás szerint a 26 éves Cory Allan Martint még ott a helyszínen letartóztatták, mivel nyomozást indítottak ellene gondatlan tűzokozás miatt.

A Draper városában élő férfi emellett ellenőrzött anyag birtoklásával és kábítószer-kiegészítőkkel kapcsolatos vádakkal néz szembe, mivel a táskája átkutatásakor kannabiszt, és az elszívásához használatos kellékeket is találtak – bár a hatóságok tájékoztatása szerint józan volt, amikor a tüzet beindította.

A fiatal férfinek 2 ezer dollár (771 ezer forint) óvadékot kellett kicsengetnie az Associated Press szerint ahhoz, hogy szabadlábra helyezzék, és a Business Insider szerint ezt ki is fizette, hiszen vasárnap már nem volt letartóztatásban.

Közben a People magazin által 24 hektárosnak leírt tüzet is eloltották, és az AP tájékoztatása alapján egyetlen lakóépületben sem keletkezett kár a környéken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik