Belföld

Letartóztatták az újszülöttgyilkossággal gyanúsított múcsonyi nőt

police.hu
police.hu
A Miskolci Járásbíróság brutális részleteket osztott meg.

Elrendelték annak a múcsonyi nőnek a letartóztatását, aki ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendelkezésre álló adatok szerint a múcsonyi nő várandós volt, de nem készült a gyermek születésére, nem járt terhesgondozásra.

Július 6-án késő este szülei házában hasa görcsölni kezdett. Ezt még jelezte édesanyjának, de később sem fájdalmairól, sem a magzatvíz elfolyásáról nem szólt. A hajnali órákban a WC-re ülve szülte meg gyermekét. A köldökzsinórt ollóval vágta el. Az újszülött feje a vízzel telt öblítő részbe merült, onnan a nő néhány perc múlva emelte csak ki, földhöz ütötte, törülközőbe csavarva magára hagyta.

Délelőtt – valódi szándékát nem elárulva – egy ismerősét kérte meg, hogy vigye Lyukóbánya erdős külterületére. Az elhalt csecsemőt ott rejtette el. Az újszülött halála fulladással, ellátatlansággal és a koponyát érő erőhatással magyarázható – írták.

Délután a gyanúsított felkereste a védőnőt, akinek a kérdésére ellentmondásosan nyilatkozott a gyermek hollétéről, ezért értesítetták a mentőszolgálatot és a rendőrséget. A gyanúsított bűnössége esetén 10-20 évig vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

A Miskolci Járásbíróság szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt kiszabható súlyos szankció miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, tartani kell attól is, hogy a nő a tanúkkal összebeszélne, őket jogellenesen befolyásolná, amivel veszélyeztetné a bizonyítást. A bíróság augusztus 21-ig elrendelte a nő letartóztatását. A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik