Sport

„Lehet, elvonulok” – Fucsovics kicsit elveszítette a tüzet a tenisz iránt, szünetet tarthat

MTI/EPA/Neil Hall
MTI/EPA/Neil Hall

Míg tavaly negyeddöntőig jutott, addig idén már az első körben véget ért Fucsovics Márton számára a wimbledoni tenisztorna. A legmagasabban jegyzett magyar játékost elég érzékenyen érinti, hogy idén nem osztanak ranglistapontokat a füves pályás Grand Slamen, így esélye sem volt megvédeni a tavalyi pontszámait, két hét múlva pedig várhatóan a világranglista 95. helyéig csúszik vissza.

Kapcsolódó

„Bármit csinálhattam volna, ha négybe vagy nyolcba jutok, a világranglistás helyezésen ez akkor sem változtat. Mert nincsenek pontok.

Kicsit elvesztettem a tüzet a tenisz iránt, pedig egy ilyen versenyen, ahol nincsenek pontok, ez tud segíteni leginkább, hogy belső tűzzel játsszak, ez pedig most nem sikerült

mondta a 30 éves játékos az Eurosportnak, aki a idei három major tornán egy meccset nyert. Azt is elárulta, hogy hátsérülése miatt nem is tudott megfelelő edzésmunkát végezni, ez pedig meglátszott a játékán is.

A Roland Garros idején még az is felmerült benne, hogy kihagyja Wimbledont, ám végül mégis az indulás mellett döntött. Erre a felvetésre azt felelte, ez mégiscsak egy Grand Slam-torna, ráadásul rekord pénzdíjat tűztek ki, a kitiltott oroszok és fehéroroszokon kívül a legtöbben elindultak, ezért döntött mégis a játék mellett.

Három hét múlva zárul a nevezés a US Openre, ott is szeretnék főtáblás lenni. Addig be vagyok ugyan nevezve még 2-3 kisebb versenyre, de az is lehet, hogy ezeket lemondom, és elvonulok egy kicsit a tenisztől. Hogy frissen térjek vissza.

Összesen öt magyar játékos szerepel idén a wimbledoni főtáblán, Fucsovics mellett Bondár Anna számára is az első forduló jelentette a végállomást, Udvary Panna és Gálfi Dalma ugyanakkor sikerrel vették az első akadályt, ők pályafutásuk során először győzte GS-torna főtábláján. Balázs Attila kedden lép pályára.

„Tökéletes meccs volt!”

Karrierjük egyik legnagyobb győzelme után Gálfi és Udvardy Panna is büszkén nyilatkozott.

„Örülök, hogy sikerült ott folytatnom a füves szezont, ahol a múlt héten abbahagytam” – utalt Gálfi a magyar szövetség közösségi oldalán arra, hogy bő egy hete megnyert egy 100 ezer dolláros versenyt Ilkleyben. »Indian Wellsben, az előző mérkőzésünkön a végén sikerült fordítanom Maddison ellen, és ez is nehéz meccs volt. Életemben először nyertem Grand Slam-főtáblás mérkőzést, és remélem, a térdem is egyre jobb lesz napról napra” – fűzte hozzá a balatonfüredi játékos.

Udvardy Panna túláradó örömmel beszélt a tavalyi Roland Garroson elődöntős Zidansek legyőzéséről.

„Óriási élmény volt, minden percet élveztem. Ez volt az első főtáblás győzelmem Grand Slamen, ráadásul egy jó ellenfelet vertem meg. A szerváim remekül működtek, és fejben is tudtam koncentrálni minden egyes pontra. Tökéletes meccs volt!” – mondta mosolyogva, majd hozzátette, Wimbledonban minden mérkőzés egy ajándék, és örül, hogy egyáltalán ott lehet.

A 64 között Gálfira a szlovén Kaja Juvan (62.), Udvardyra pedig a 24. kiemelt belga Elise Mertens (31.) vár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik