Sport

Borotvapengéket talált a cipőjében az egykori wimbledoni döntős teniszező

AFP
AFP

Szexuális zaklatás áldozata volt profi játékos korában Andrea Jaeger, az amerikaiak egykori világranglista-10., teniszezője, ezt a játékos maga hozta nyilvánosságra.

Kapcsolódó
„Az emberek nem tudják elképzelni, milyen gyakoriak ezek az ájulások” – megszólalt a medencéből kimentett műúszó
Az amerikai Anita Alvarez csak annyit érzett, hogy végre megengedheti, hogy ellazuljon, ám akkor minden elsötétült.

A profik között 15 évesen bemutatkozó csillag első évében elődöntőt játszhatott a US Openen, pályafutása csúcsaként 1982-ben a Roland Garroson, 1983-ban pedig Wimbledonban is finalista volt – mindkétszer Martina Navratilovától szenvedett vereséget. 19 évesen vállsérülése miatt befejezte pályafutását, és nem sikerült neki a visszatérés.

A most 57 éves Jaeger elmondta, hogy 16 éves korában a női teniszviadalokat lebonyolító WTA egyik alkalmazottja a tudta nélkül alkoholt adott neki egy partin, majd később megpróbálta megcsókolni.

Amikor megpróbált panaszt tenni, akkor megfenyegették, és azt tanácsolták neki, hogy többé ne hozakodjon elő ezzel a történettel.

Legalább 30 incidensem volt ezen kívül az az öltözőben a pályafutásom nagyon-nagyon korai szakaszában. Ahol csak lehetett, hordozható WC-kben vagy fürdőszobákban öltöztem, hogy ne kelljen találkoznom senkivel.

Elmondása szerint a játékostársai sem kedvelték, sokan becsmérlő megjegyzésekkel illették, de előfordult, hogy elvágták ütőjének a húrjait, illetve borotvapengéket is talált a cipőjében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik