Foci

Walesi csapat a Premier League-ben

A Swansea együttese 4-2-re nyert a Reading ellen a Championship rájátszásának döntőjében.

Az angol fociidényben már csak egy megválaszolatlan kérdés maradt: mely csapat követi Buzsáky Ákos QPR-jét és a Norwich Cityt az angol élvonalba.

Erre a másodosztály harmadik és a hatodik helyezettjei közti minirájátszás adott választ. Az elődöntőből Gyepes Gábor együttese, a Cardiff City, illetve a Nottingham Forest esett ki, azaz a Swansea és a Reading vívott ádáz csatát a Wembleyben több mint 86 ezer néző szeme láttára.

A walesi együttes korán elhúzott 2-0-ra Scott Sinclair duplájának is köszönhetően, majd Dobbie révén már a szünet előtt három volt közte. A fordulás után pikk-pakk lőtávolon belülre ért a Reading, ám a Chelseatől vásárolt szélső saját maga harmadik, csapata negyedik találatával eldöntötte a feljutás sorsát.

Pár gól a meccsről:

1992, vagyis amióta Premier League-nek hívják az angol élvonalat a Swansea az első walesi együttes, amely kiharcolta a részvételt a sorozatban.

Érdekesség, hogy Priskin Tamás is aktív részese volt a Swansea szezonjának: honfitársunk márciusban csatlakozott a kerethez, az Ipswichtől érkezett kölcsönbe, áprilisban azonban megsérült, mely véget vetett a szezonjának. Egy gólt szerzett a walesi gárda színeiben.

Eredmény – Championship, playoff-döntő
Swansea – Reading 4-2 (3-0)
Gólszerző: Sinclair (21., 23., 80. – az első és a harmadik 11-esből), Dobbie (41.) illetve (Allen (51. – öngól), Mills (58.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik