Belföld

Elfogták a csepeli kettős gyilkosság elkövetőjét

Az intézmény vezetője és az egyik ott dolgozó tanár az áldozata a szerda esti csepeli kettős gyilkosságnak, amely a Széchenyi utcai alapítványi intézményben, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában történt.

Elfogták a csepeli kettős gyilkosság elkövetőjét – értesült az MTI csütörtök reggel. A szerda esti kettős emberölés felderítéséről a rendőrség 10 órakor tart sajtótájékoztatót, amelyről a FigyelőNet is beszámol.

Személyes ügy a háttérben?

Este hét óra előtt egy símaszkos fegyveres rontott be a csepeli iskolába, ahol két férfit fejbe, az intézmény gondnokát pedig kézen lőtte. Ezután a támadó elmenekült, a gondnok pedig riasztotta a mentőket, akik ugyan percek alatt a helyszínre érkeztek, de a fejbelőtt sérülteken már nem tudtak segíteni. A csepel.hu szerint Takács Józsefet, az intézmény vezetőjét és Papp László igazgatóhelyettest ölték meg. Takács József, az önkormányzat MSZP-frakciójának helyettes vezetője is.

Feltételezhetően személyes ügy áll a háttérben. Valószínűleg nem a világban az utóbbi években elszaporodott iskolai lövöldözésről van szó; gyerekek ugyanis már nem voltak az épületben a gyilkosság idején – hangsúlyozta Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.

A rendőrség a teljes környéket lezárta (fotó: MTI)

A rendőrség a teljes környéket lezárta (fotó: MTI)

Megfenyegették

A hírTv információi szerint kedden megfenyegették az intézmény vezetőjét, hogy megölik. A hírcsatorna tudósítója arról számolt be, hogy a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában gyakori volt a tanárok és a diákok közötti konfliktus. Kedden komolyabb verekedés alakult ki a tanulók között, és amikor a dolgozók közbeavatkoztak, a diákok megfenyegették az intézmény vezetőjét, hogy “ki fogják nyírni”. A hírTv információi szerint egyébként a támadó a helyszínen hagyta a fegyverét.
A gyilkosság után a rendőrség a környéket teljesen lezárta, a forgalmat elterelték.

Az iskolában döntően hiperaktív, halmozottan hátrányos helyzetű, autista, túlkoros, nehéz befogadóképességű, de nem szellemi sérült fiatalok oktatása zajlik. Az iskolát egy éve privatizálta az önkormányzat, azóta működteti az intézményt egy alapítvány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik