Sport vizes vb 2022

„A vége már elképesztően fájt” – Kós Hubert úgy kihajtotta magát, hogy segítséggel vonult az öltözőbe

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Kós Hubert hatodik helyen végzett 200 vegyesen, a vizes világbajnokság szerdai versenynapján.

A magyar úszó harmadikként ért célba a futamában, ezzel összességében ötödik legjobb idővel jutott fináléba. A szerdai döntőben ezek után hatalmasat ment az első 50 méteren, harmadikként fordult, de nem hogy leszakadt volna ezután, hanem a hátúszást követően már második helyen állt. Jött azonban a mellúszás, ami viszont nem Kós erőssége és le is morzsolódott, a gyorsúszásnál pedig le tudták hajrázni. Elképesztően szoros befutót követően hatodik helyen zárt 1:57.26-tal.

Megpróbáltam az elején elmenni, hátha elég lesz a végén. Mindent megpróbáltam. Úgy éreztem, háton úsztam gyorsabban az egyéni legjobbamhoz képest, de a mell már kezdett fájni nagyon, a gyors pedig már elképesztően fájt. Tanulni kell ebből

mondta Kós a versenye után.

A televíziós interjú után viszont leült és elég hosszasan csak kapkodta a levegőt, szemmel láthatóan kiadott magából mindent. Végül orvosi felügyeletet is kapott, majd orvosi segítséggel fölkelt és elvonult az öltözőbe. Az újságírók mixed zónájába már ki sem ment, mert nem volt elég jól hozzá.

A döntőt Léon Marchand nyerte 1:55.22-vel, a kanadai Carson Fosteré lett az ezüstérem, a dobogó legalsó fokát pedig az elképesztően nagyot hajrázó japán Szeto Daija csípte el.

Kós később már jobban volt és nyilatkozott

Varga Jennifer / 24.hu

Nagyon meghaltam, kiadtam magamból mindent az utolsó ötven méteren. Százötvenig úgy harcoltam, hogy lehet még bármi, egészen jól is tartottam magam, közel voltam a francia Marchandhoz, de az utolsó ötven méteren meghaltam

– mondta az újságíróknak Kós, aki elárulta, hogy amikor a televíziónak nyilatkozott, érezte, ahogy egyre jobban süllyed lefelé, végül a földön kellett ücsörögnie, majd pihent egy fél órát.

„Az első százötvenre lehet építeni, elképesztő, hogy így le tudtam úszni az első vébédöntőmet. Van még min dolgozni, de örülök annak, hogy itt voltam.”

Végeredmény – vizes világbajnokság, férfi 200 vegyes

1. Leon Marchand (Franciaország) 1:55.22
2. Crason Forster (Egyesült Államok) 1:55.71
3. Szeto Daija (Japán) 1:56.22
…6. Kós Hubert 1:57.26

Ajánlott videó

Olvasói sztorik