Foci

A világ legrégebbi klubja ellen avatja új stadionját a Juve

A torinóiak az angol harmadosztályban szereplő Notts County ellen mérkőznek meg szeptemberben.

A szeptember 8-án sorra kerülő találkozó azért is különleges lesz, mert a legendák szerint amikor a Juventus 1903-ban új mezeket keresett a kifakuló rózsaszín garnitúra helyett, Angliából a Notts County által is használt fekete-fehér csíkozású szerelést küldték Torinóba. A Juve azóta rengeteg sikert ért el hagyományossá vált zebramezében, most pedig az ellen a klub ellen ünneplik új stadionjuk felavatását, akik nélkül ma talán egy egészen más színösszeállításban szereplő Juventust ismerne a világ.

A nottinghami Notts County a világ legrégebbi futballegyesülete, a klubot 1862-ben alapították. A csapat jelenleg az angol harmadosztályban szerepel.

Az olasz rekordbajnok az 1990-től 2006-ig használt Stadio delle Alpi helyén felépült multifunkcionális létesítménybe költözik majd az idei szezontól. Az új stadion nagyjából 40 ezer néző befogadására lesz alkalmas, a futópálya eltüntetésének köszönhetően a nézők – angol mintára – egészen közel kerülnek a játékosokhoz.

A legnépszerűbb olasz klub új arénája azért is mérföldkő az itáliai labdarúgásban, mert a Juventus lesz az egyetlen olyan gárda a Serie A-ban, amely saját tulajdonú stadionnal rendelkezik, és nem kell bérelnie azt.

Ilyen lesz a Juventus új otthona:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik