Belföld

Pedagógusokat lőttek agyon Csepelen

Fejbe lőtt két embert, egyet pedig megsebesített egy símaszkos támadó Csepelen, a Széchenyi utcai iskolában. A két áldozat, az iskola igazgatója, MSZP-s önkormányzati képviselő, valamint az intézmény igazgatóhelyettese a helyszínen életét vesztette. A rendőrség szerint személyes ügy állhat a háttérben.

Az m1 Híradója szerint 18 óra 30 perckor egy símaszkos fegyveres rontott be Csepelen a Széchenyi utcai iskolába, ahol két férfit fejbe lőtt, egyet megsebesített. Később kiderült, a két áldozat az intézmény vezetője és az egyik ott dolgozó tanár, az iskola gondnoka pedig a karján sérült meg. Ezután a támadó állítólag elmenekült, a gondnok pedig riasztotta a mentőket, akik ugyan percek alatt a helyszínre érkeztek, de a fejbelőtt sérülteken már nem tudtak segíteni.

A csepel.hu szerint Takács Józsefet, az intézmény vezetőjét és Papp László igazgatóhelyettest ölték meg. Takács József, az önkormányzat MSZP-frakciójának helyettes vezetője is – olvasható a honlapon.

A rendőrség lezárta a helyszínt (MTI)

A rendőrség lezárta a helyszínt (MTI)

Feltételezhetően személyes ügy áll a csepeli iskolai gyilkosság
hátterében – mondta Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság
(BRFK) szóvivője. Valószínűleg nem a világban az utóbbi években
elszaporodott iskolai lövöldözésről van szó, a gyerekek ugyanis már nem
voltak az épületben a gyilkosság idején – tette hozzá. A hírTV információi szerint az iskolában gyakori volt a tanárok és a diákok közötti konfliktus. Kedden komolyabb verekedés alakult ki a tanulók között, és amikor a dolgozók közbeavatkoztak, a diákok megfenyegették az intézmény vezetőjét, hogy „ki fogják nyírni”.

A Széchenyi utcai iskolában – Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola – döntően hiperaktív, halmozottan hátrányos helyzetű, autista, túlkoros, nehéz befogadóképességű, de nem szellemi sérült fiatalok oktatása zajlik – értesült az MTI csepeli önkormányzati forrásokból. Az iskolát egy éve privatizálta az önkormányzat, azóta egy alapítvány működteti. A rendőrség a környéket teljesen lezárta, a forgalmat elterelik – közölte Polgár György, a csepeli önkormányzat kommunikációs főtanácsadója.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója elmondta: két rendőrautó biztosítja a kordonokkal lezárt környéket, és négy rendőrautó tartózkodik az iskolánál. Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-nek megerősítette, hogy a lövöldözés két áldozata a helyszínen meghalt, egy embert pedig súlyos sérülésekkel a Merényi Gusztáv Kórházba szállítottak. Meg nem erősített információk szerint a gondnok most is sokkos állapotban van, így még nem tisztázott, hogy mi történt.

Budapest rendőrfőkapitánya ötmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik