Gazdaság

Nem cáfolja a Shell, hogy egyes kutakon gond lehet az üzemanyag-ellátással

Nemrég hírt adtunk róla, hogy a feol.hu információi szerint a székesfehérvári Shell kutakon két napja nem lehet normál üzemanyaghoz jutni, sőt több helyen az ársapka alá nem tartozó üzemanyagot sem lehet kapni. A Portfolio most arról ír, hogy a vállalat közleményben cáfolta azokat a híreket, melyek szerint néhány hozzájuk tartozó kút nem tudott kinyitni hétfőn, azt azonban elismerték, hogy néhány egységnél átmenetileg hiánycikk lehet az üzemanyag.

„Ellentétben a sajtóban megjelent hírekkel, a Shell Hungary zRt. egyetlen töltőállomását sem zárta be az elmúlt napokban, a hétfői napon minden állomás kinyitott, szokásos nyitvatartási rendje szerint üzemel és mind magyar, mind külföldi ügyfeleit kiszolgálja” – áll a közleményben, hozzáteszik ugyanakkor, hogy a magyar piacon elérhető véges kapacitások miatt előfordulhatnak átmeneti készlethiányok. Ezt az elmúlt hónapokban tapasztalt kiemelkedően megnövekedett üzemanyag-kereslettel magyarázzák.

A Shell jelezte továbbá, hogy a hatósági és a piaci áron történő kiszolgálás jelenleg kétféle rendszer szerint történik náluk:

  • 112 állomáson a vásárlók bármely kútoszlopnál tankolhatnak, ezeken a helyeken a kasszánál a magyar forgalmi engedélyüket felmutatók az alacsonyabb, hatósági árat fizetik;
  • míg 80 töltőállomáson külön kútoszlopon tankolhatnak a külföldi, illetve a magyar forgalmi engedéllyel rendelkezők, utóbbiak számára így tudja biztosítani a Shell a hatósági áron történő vásárlást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik