Belföld

Csak felnőttek használhatják a Lime elektromos rollerjeit a Belvárosban

Együttműködési megállapodást kötött Budapest V. kerülete – a Bird után – a Lime rollermegosztóval is, azért, hogy a városrészben rendezzék a szolgáltató elektromos eszközeinek használatát – tájékoztatta Belváros-Lipótváros önkormányzata hétfőn az MTI-t.

Az elméleti és gyakorlati oktatóprogramon előzetes jelentkezés alapján ingyenesen vehetnek majd részt az V. kerületi lakosok. A Lime rollerszolgáltató ezen kívül pénzügyi támogatást is nyújt az önkormányzatnak közutak, közterek és parkok kezeléséhez, fejlesztéséhez és üzemeltetéséhez – írták.

Érdekesség, hogy a kerületi szabályozás szerint 18 év alattiak nem használhatják a Lime e-rollerjeit, azokkal tilos a járdán haladni, valamint a sebességük a Behajtani tilos! zónáknál (gyalogos zóna, sétálóutca) fokozatosan csökken, majd az eszköz leáll és az utazás csak az adott zóna elhagyása után válik újra lehetővé.

Közölték azt is, hogy egyórás türelmi idő áll rendelkezésre a tiltott helyen lerakott eszköz elszállítására, azután e-rollerenként 50 ezer forint kötbér terheli a szolgáltatót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik