Belföld

Vona: megszületett az új erő

Hangos "ria,ria Hungária" kiséretében mondták el a választás utáni első beszédüket a Jobbik Magyarországért Mozgalom vezetői.

A Jobbik elnöke Vona Gábor első beszédében megköszönte a támogató szervezetek együttműködését így a Hatvannégy Vármegye, és Tettrekész Rendőrszakszervezet szerepvállalását, valamint a Magyar Gárda „felemelő” szövetségét.

Kiemelte: Morvai Krisztina a civil szférából érkezve lett a legjobb listavezető, aki biztosan felforgatja majd a brüsszeli állóvizet is magyar kérdésben.

Vona kifejtette: megszületett az új erő, amely 20 éve a legnagyobb alulról szerveződő politikai tömörülés. Összeomlott az egy a zászló egy a tábor politikája, 400 ezren nyilvánították ki, hogy a nemzeti táborhoz tartoznak inkább.

Innentől, mint azt Vona mondta, három út maradt a belpolitikában is, a bukott pártok útja (MSZP, SZDSZ), az úgynevezett polgári tömörülésé a Fidesszel és az övék, a nemzeti táboré.

Volt egy álmunk: Magyarország a magyaroké, és ez az álom ma valósággá vált, előretört az új erő – hangsúlyozta beszédében Morvai Krisztina. Esélyt adtak nekünk arra, hogy a magyar emberek felemelhetik a fejüket, megőrizhetik a termőföldet, megvédhetjük a magyar piacot – mutatott rá a Jobbik listavezetője.

S harcba szállhatunk azért, hogy a jogfosztott magyar munkavállalóknak tisztességes joguk legyen a munkához – tette hozzá. Nem leszünk partnerek a lisszaboni szerződés elolvasás nélküli aláírásának, de partnerek leszünk a határon túli magyarok autonómiatörekvéseinek felkarolásában – mondta Morvai Krisztina.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik