Belföld

Van gyanúsítottja a tatárszentgyörgyi gyújtogatásnak

Rabosította a rendőrség annak a tatárszentgyörgyi háznak a tulajdonosát, aki a gyanú szerint saját házát gyújtotta fel. H. L. tagad, de kerüli a poligráfos vizsgálatot.

A háztulajdonost gyanúsítja a rendőrség az idén áprilisban, Tatárszentgyörgyön keletkezett épülettűz okozásával, akit nagy értékre elkövetett csalás bűntett kísérlete miatt számoltattak el.

A rendőrség honlapjára felkerült hír szerint a rendelkezésre álló adatok, tények és bizonyítékok, valamint az elkészült szakértői vélemények (tűzvizsgálati jegyzőkönyv, nyomszakértő, vegyészszakértő) arra utalnak, hogy a tulajdonos állhat amögött a tűz mögött, amely 2009. április 7-én a hajnali órákban ütött ki a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnökhelyettesének családi házában.

A tűzoltás végeztével a Pannon Kutyás Mentőszolgálat a helyszínre vonult, a lakásban a kutya egyértelműen jelezte, hogy valamilyen égésgyorsító anyagot használtak.

A Dabasi Rendőrkapitányság munkatársai, valamint a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztálya tekintettel a fentiekre a büntetőeljárás szabályai szerint folytatták a helyszínelést.

Kihallgatása során H. L. a terhére rótt bűncselekmény elkövetését tagadta, poligráfos vizsgálatnak továbbra sem hajlandó magát alávetni. A gyanúsítottat rabosították, és rögzítették a DNS-mintáját.

Az ügyben további tanúk, illetve esetlegesen gyanúsítottak kihallgatására is sor kerülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik