Belföld

Orbán Viktor: A magyarok pontosan tudják, hogy az a legjobb háború, amelyet sikerül elkerülni

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a közmédiának adott interjúja után a zalaegerszegi Lynx harcjárműgyár épületének és elkészült moduljainak ünnepélyes átadóján is beszélt a háborúról.

A miniszterelnök megállapított, hogy a magyarok pontosan tudják, hogy az a legjobb háború, amelyet sikerül elkerülni.Majd arról beszélt, hogy „Bismarcktól tanultuk még a 19. század végén, hogy minél erősebbek vagyunk, annál kisebb az esély a háborúra. És a vaskancellárnak igaza volt: minél erősebbek vagyunk, annál kisebb az esély, hogy belekeveredünk egy háborúba”.

Szerinte amikor hadsereget építünk, akkor „persze készülünk a legrosszabbra, de valójában utat nyitunk a kedvező jövő számára is”.

Orbán Viktor ezt követően emlékeztetett arra, hogy ő már korábban azt mondta, hogy a biztonság lesz ebben az évtizedben a legfontosabb ágazat.

A legfontosabb feladat pedig ebben az évtizedben, hogy egy Magyarországot megvédeni képes, a magyar érdekeknek érvényt szerezni tudó, Magyarországon, de ha kell, azon kívül is bármikor bevethető haderő álljon rendelkezésre

– jelentette ki.

A német-magyar kapcsolatokról azt mondta, hogy „összevissza” állnak, de „abban reménykedünk, hogy most kisimulnak”. Orbán arról is beszélt, hogy: világos, hogy Európa békéjét és biztonságát a németek nélkül nem lehet garantálni.

Jövő héten vasárnap meg nehogy otthon maradjanak!

– mondta az április 3-ai választások kapcsán Orbán Viktor.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik