Belföld

Véletlenül azonosították a romagyilkosok fegyvereit

A véletlen is segített a rendőrségnek a romák ellen elkövetett gyilkosságsorozathoz használt fegyverek azonosításában - írta szombati számában az Új Néplap.

Mint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei napilapban felidézi: a nyomozás során kiderült, hogy a fegyvereket Besenyszögön rabolták el 2008 márciusában. Amikor a tetteseket elfogták, a rendőrség feltette az internetre a bűncselekményekhez használt fegyvereket. Ezek között a vadász felismerni vélte a tőle elrabolt puskákat, de nem volt teljesen biztos benne, ezért nem jelentkezett a hatóságnál. Felesége azonban mindezt elmesélte egy helybéli nőnek, aki szólt rendőr ismerőseinek.

A hivatásos vadőrtől a csuklyás rablók hét sörétes, illetve golyós puskát vittek el, ezek közül kettő szolgálati, öt pedig a saját fegyvere volt. A vadász előzőleg az interneten három puskát hirdetett meg eladásra – írta az Új Néplap.

A besenyszögi vadőr a napilapnak elmondta, az őket ért brutális támadás okozta megrázkódtatáson a család már nagyjából túljutott, de kisebbik lánya még emlegeti a szörnyű eseményt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik