Foci

Iniesta, Messi vagy Ronaldo lesz az Év játékosa

lionel-messi(1)(960x640).jpg (lionel messi)
lionel-messi(1)(960x640).jpg (lionel messi)

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) háromra csökkentette a díj elnyerésére jogosult játékosok számát.

Július közepén tette közzé az UEFA azt a 32 fős névsort, melyen azon labdarúgók szerepeltek, akikre a szervezet 53 tagállamának arra jogosult sportújságírói szavazhattak. Nekik az első ötöt kellett megnevezniük: az első öt, a második négy, a harmadik három, a negyedik két, az ötödik pedig egy pontot kapott. Keddre így szűkült a lista, márt csak hárman vannak rajta, ráadásul mindhárman Spanyolországban kergetik a labdát.

A voksok alapján a végső győztes az Andrés Iniesta, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo trióból kerül majd augusztus 30-án, az UEFA monacói gáláján. Valljuk meg őszintén, nem meglepő az eredmény. Az argentin 50 bajnoki gólt szerzett az elmúlt idényben, a portugál 46 találattal segítette bajnoki címhez a Real Madridot, míg a spanyol remek szezonjára egy Európa-bajnoki címmel, valamint a torna legjobb játékosának járó kitüntetéssel tette fel a koronát.

A szavazatok alapján Andrea Pirlo az elmúlt szezon negyedik legjobb Európában játszó focistája volt, az ötödik Xavi Hernandez lett, a hatodik Iker Casillas, a hetedik a Chelsea-vel Bajnokok Ligáját nyerő, azóta Kínába igazoló Didier Drogba, a nyolcadik Petr Cech és Radamel Falcao holtversenyben, míg a tízedik Mesut Özil lett.

Augusztus végén a hercegségben az újságírók már élőben, egy elektronikus rendszer segítségével fogják megválasztani a legjobbat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik