Belföld

Hétfőtől füstpróbákat tartanak az M3-as metró három állomásán

BKV
BKV

Az M3-as metróvonal középső szakaszának átadás előtt álló három állomásán – Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák – február 21-től március végéig a hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségének tesztelését végzik, közölte pénteken a BKV. A próbák célja az új berendezések hatékony működésének ellenőrzése.

Mint írták: a bő egy hónapig tartó tesztsorozat három helyen zajlik, és helyszínenként várhatóan négy-öt napig tart. A metró szellőző kivezetésein – metróállomások körüli műtárgyaknál – füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is.

Az előállított égésterméknek sem az állomások kijelölt biztonsági zónáiban, sem a felszíni füstkivezető nyílások környezetében nincs egészségkárosító hatása.

A füstpróbák hétköznap reggel nyolc és délután öt óra között zajlanak majd. A füstpróbák helyszíneiről és időpontjáról folyamatosan tájékoztatást adnak. Az első füstpróba helyszíne: Semmelweis Klinikák metróállomás. A Nagyvárad tér és Corvin-negyed állomások közötti szakaszon lehet majd füstkiáramlást tapasztani. Az első füstpróba február 21-től 25-ig tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik