Sport

A BL-riválishoz igazol az FTC irányítója

Fabrice COFFRINI / AFP
Fabrice COFFRINI / AFP

A montenegrói válogatott Itana Grbic a szezon végén távozik a Ferencváros női kézilabdacsapatától. A 25 éves irányító leigazolását csütörtökön jelentette be a francia Brest Bretagne, megállapodása idén nyártól két évre szól.

Kapcsolódó
A káoszból kimaradt, most megcélozhatja a történelmi bravúrt a kézicsapat a hazai Eb-n
Magyarország történelmi kézilabda-eseményt rendez, cél a nyolc, álom a négy közé jutás.

Miután nyáron Szucsánszki Zita és Kovacsics Anikó egyaránt megsérült az olimpián, a magyar csapatnak sürgősen irányítóra volt szüksége. A 25 éves montenegrói augusztusban hagyta ott váratlanul a Buducnost csapatát, akkor úgy nyilatkozott, megtiszteltetés számára, hogy a Fradi-család tagja lehet.

Ezúttal is hasonlóképpen vélekedett:

Nagyon boldog vagyok, megtiszteltetés számomra, hogy a következő szezontól csatlakozhatok ehhez a csapathoz. Bárhová is megyek, a fő célom, hogy bajnok legyek és mindent megnyerjek.

Az FTC-nél, ahol most játszom, még sok dolgom van a szezon vége előtt, de nagyon szeretnék Franciaországba jönni, és mindent megnyerni: a bajnokságot, a kupát és természetesen a Bajnokok Ligáját” – nyilatkozta a klub honlapján.

Grbic elmondta, a francia bajnokság nagyon kemény, minden csapat jó, senki ellen nem lehet pihenni, bárki legyőzhet bárkit.

A jelenlegi Brestben játszik a legjobb barátnője, Djurdjina Jaukovic, akivel kapcsolatban úgy fogalmazott, inkább úgy tekint rá, mint a testvérére.

„Boldog vagyok, hogy újra vele játszhatok. Ugyanabból a generációból származunk, és több mint 10 éve nagyon közel állunk egymáshoz. Ez volt a legjobb dolog, ami történhetett velem. Sokszor gondoltuk, hogy egyszer szeretnénk még együtt játszani, nem sejtettük, hogy ez ilyen gyorsan megtörténik.”

A Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában az FTC vasárnap éppen a Brest Bretagne vendége lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik