Belföld

Magyar terroristákat fogtak

Terrorcselekmény és emberölés előkészületének gyanújával újabb három személyt állított elő a Központi Nyomozó Főügyészség és a Nemzeti Nyomozó Iroda. Állítólag a Magyarok Nyilainak tagjai, és egy nő is van köztük.

A Népszabadság Online információi szerint a kedden elfogott három személy a hatóságok eddigi adatai szerint kapcsolatban állt a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg elnevezésű szervezettel, amely korábban több, képviselők otthonai ellen elkövetett lőfegyveres és Molotov-koktélos merényletet vállalt magára.

A gyanúsítottak a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg nevű csoporthoz tartoznak, amelyet Budaházy György hozott létre még 2007 elején, s amely az ő vezetésével országgyűlési képviselők elleni támadásokkal, a képviselők megfélemlítésével megpróbálta befolyásolni a parlamenti döntéseket – erősítette meg Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője is a lap értesülését.

Hozzátették: mindhárom gyanúsított a mozgalom régi katonája. Egyikük 2007 áprilisa óta folyamatosan részt vett a mozgalom tagjainak különböző támadásokra való felkészítésében, s közben maga is ajánlkozott konkrét feladatok elvégzésére. A gyanúsítás szerint 2007. december 16-án többedmagával Molotov-koktélokat dobott Kóka János épülő házára Budapesten. Akciójukkal az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt akarták megakadályozni.

A másik gyanúsított is régi tagja szervezetnek, 2007 óta kiképzőként készítette fel a mozgalom tagjait a különböző akciókra. Társaival részt vett a Dér Zsuzsanna (MSZP) képviselő dunaújvárosi lakása elleni akcióban. A képviselőnő lakása ajtaját 2008. február 7-én benzinnel lelocsolták és felgyújtották, közel 400 ezer forint kár keletkezett.

Ez a szervezet vállalta a felelősséget Csintalan Sándor volt szocialista képviselő, a Hír Tv munkatársa megveretéséért is. Ez a szervezet ismerte el továbbá, hogy az elmúlt években több alkalommal küldött Antrax feliratú borítékban amúgy ártalmatlan port parlamenti képviselőknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik