Belföld

Magyarországon is vizsgálnák a Flores-ügyet a bolíviaiak?

Továbbra sincs hivatalos információ arról, hogy az áprilisi bolíviai kommandósakciót vizsgáló ügyész Magyarországra érkezne - mondta Mátrai Zsuzsanna külügyi szóvivő.

Az ottani nagykövetség és a Külügyminisztérium továbbra sem kapott hivatalos információkat arról, hogy Marcelo Sosa ügyész Magyarországra látogatna – mondta a szóvivő.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) és a Legfőbb Ügyészség is azt közölte, hogy nem tudnak a bolíviai ügyész látogatásáról.

Májusban már felmerült, hogy ügyészi delegáció érkezhet Magyarországra az áprilisi kommandósakció ügyében, hivatalos információk ezt akkor sem erősítették meg.

Bolíviai sajtóhírek szerint Marcelo Sosa a héten jelentette be, Magyarországra utazik, hogy információt gyűjtsön: a Rózsa-Flores vezette, a bolíviai hatóságok által terrorizmussal vádolt csoport kapcsolatairól és finanszírozásáról akar többet megtudni.

Az Evo Morales bolíviai elnök parancsára bevetett kommandósok április 16-án hajnalban a Santa Cruz-i Las Americas szállodában lőtték agyon a bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa-Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. A magyar és román állampolgárságú Tóásó Elődöt és a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot őrizetbe vették, őket azóta is a La Paz-i San Pedro börtönben tartják fogva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik