Közélet

Lelőtte 18 éves húgát, mert a lány keresztény férfihoz ment hozzá

A 24 éves férfi becsületgyilkosságot követett el, mert a húga keresztény férfihoz ment hozzá, ami vallásszegésnek minősül.

A 24 éves pakisztáni Mubeen Rajhu tasleemi otthonukban lőtte fejbe a lányt. A férfit munkatársai gúnyolódtak a lány becsületszegésével, ez motiválhatta. Szerintük a lány megsértette a vallásukat tettével.

A férfit azóta elfogták és rendőri őrizetben van. Azt mondta a bíróságon, hogy a lány a Koránra esküdött, hogy nem fog megesküdni a férfival, de megszegte az ígéretét. “Nem tudtam elfogadni. Folyamatosan erre gondoltam. Meg kellett ölnöm, nem volt más választás. Nem volt kiabálás vagy veszekedés, egyszerűen csak lelőttem” – mondta a vádlott.

Rajhu vásárolt egy fegyvert és utána már nem ment be dolgozni sem. “Tönkrement a családom a húgom miatt. Már nem él, mégis tönkretesz” – így vélekedett tettéről.

A becsületgyilkosságok száma egyébként folyamatosan nő Pakisztánban az utóbbi években. A Pakisztáni Emberi Jogi Bizottság szerint 2013-ban 869 esett áldozatául saját családtagjának, míg 2015-ben már 1184.

 

Daily Mail

Ajánlott videó

Olvasói sztorik