Belföld

FN-Híradó: Bajnai és Fico vitatott napja

Szlovák-magyar kormányfőtalálkozó – Új titokminiszter – A cigányok bűnbakká válása – Kedvező vélemémyek Londonból – Széthulló SZDSZ – Baán László tervei. Az FN fontosabb írásai csüttörtökön.

A csütörtök a Bajnai-Fico széchenyi találkozójáról szólt. Az FN tudósítója a helyszínről jelentkezett. Szakértőnk szerint a vártnál jobban sikerült a randevú, mert eddig nem látott új elemek is megjelentek az aláírt 11 pontos nyilatkozatban. Kérdéses azonban, hogy a következő választásokig kitart-e a lendület. Az ellenzék szerint kudarc volt, az MSZP úgy véli, az elfogadott 11 pont nagyon is fontos lépés lehet a viszony normalizálódásában, Sólyom még gondolkodik.

Juhász Gábor lesz az új titokminiszter

Juhász Gábor, az igazságügyi tárca államtitkára lesz a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter. Ficsor Ádám szeptember 15-én távozik a kormányból.

bővebben>>

Hogyan váltak bűnbakká a cigányok?

Az éleződő cigány-magyar konfliktus, amely fiatal, törékeny demokráciánkat – kis túlzással – a weimarizálódás felé sodorja, alapvetően gazdasági okokban gyökerezik. A szakértők által hatékonysági, pénzügyi szempontok alapján is irracionálisnak tartott, a romákat jelentős arányban érintő Út a munkához program – amely a jövő évi költségvetés egyik kiemelt területe – is hozzájárult az előítéletek „szalonképesebbé” válásához.

bővebben>>

Magyarország lehet az első eurótag?

Magyarország lehet az első euróövezeti tagállam a közép-európai hármak közül, mert itt van a legjobb esély arra, hogy az államháztartási hiány belátható időn belül a tűréshatár alá csökken – áll az egyik vezető londoni befektetési bankcsoport elemzésében.

bővebben>>

Belülről is szétesettnek tűnik az SZDSZ frakciója

Bajnai Gordont a vártnál jobb miniszterelnöknek tartja, de legjobban Békesi László kormányra kerülésének örülne Béki Gabriella. Az SZDSZ országgyűlési képviselője az FN.hu-nak adott interjújában beszélt a széttöredezett liberális frakcióról, a női kvótáról és a húsz évvel ezelőtti parlament hangadóiról.

bővebben>>

Cool lesz a Hősök tere

A Hősök tere teljesen átalakulhat a Szépművészeti Múzeum kibővítésével, amely a fiataloknak hamarosan cool lehet majd. Hamarosan jön majd Klimt, Cézanne, Rembrandt, Caravaggio és Toulouse-Lautrec. A Hermelines hölgyet pedig azért sikerült idecsábítani, mert Lengyelország mellé álltunk Hitlerrel szemben – FN.hu-interjú Baán László főigazgatóval.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik