Belföld

11 ezer baromfi veszett oda egy tanyán

Leégett egy csibenevelő épület a Balkányhoz tartozó Bay-tanyán szerdán; a lángokban csaknem 11 ezer baromfi pusztult el - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

A lángokban álló 70×8 méteres épülethez négyes fokozatú riasztásban 11 tűzoltóautót, 50 tűzoltót vezényelték ki, Szakolyból, Bökönyből, Nyírbátorból, Nyíregyházáról és Debrecenből – mondta Holes István. Az alezredes tájékoztatása szerint a lakott helytől távoli tanyán az egységek kiérkezésekor az épület belseje és tetőszerkezete teljes terjedelmében égett. Az oltást nehezítette, hogy tűzcsap hiányában a vizet szállítani kellett a helyszínre.

A tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk, hogy a lángok átterjedjenek a másik, hasonló nagyságú csibenevelő épületre. A kigyulladt létesítmény belseje és tetőszerkezete a tűz martaléka lett, az épületben néhány napja elhelyezett 11 ezer baromfi közül mindössze néhány menekült meg a pusztulástól. Az anyagi kár a becslések szerint mintegy 20 millió forint. A tűz keletkezésének okát vizsgálják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik