Sport

Még talpon a Detroit

A változatosság kedvéért ötödszörre is egy gól döntött a San José Sharks és a Detroit Red Wings párharcában, az NHL rájátszásában.

Ahogy már megszokhattuk, az észak-amerikai profi jégkorongligában bárki vezet 3-0-ra egy párharcon belül, akkor sem dőlhet hátra, nincs ez másképp a Sharks és a Red Wings esetében sem – gyorsan tegyük azért hozzá, korábban háromszor volt arra példa, hogy egy csapat ekkora hátrányból kiharcolta a továbbjutást, 1942-ben a Toronto Maple Leafs, 1975-ben a New York Islanders, tavaly pedig a Philadelphia Flyers vitte véghez ezt a bravúrt .

Az első három mérkőzést a San José nyerte, kétszer hosszabbításban, egyszer pedig a rendes játékidőben bizonyultak jobbnak a Cápák, ami azonos, hogy mindig csak egy gól döntött.

A negyedik meccsen a Detroit is egy találattal bizonyult jobbnak ellenfelénél, majd az ötödik mérkőzésen, kétszer is kétgólos hátrányba került, az utolsó harmadban azonban egy nagy feltámadásnak köszönhetően fordítani, majd nyerni tudott 4-3-ra, ezzel életben tartva az esélyt a továbbjutásra.

A hatodik mérkőzésre a Joe Louis Arénában kerül majd sor, a San José másodszorra próbálhatja meg lezárni a párharcot, míg a Red Wings a mindent eldöntő hetedik mérkőzésért küzd majd.

Eredmény – NHL, főcsoport-elődöntő, 5. mérkőzés
Nyugat:
San José Sharks – Detroit Red Wings 3-4
A párharc állása: 3-2 a San Josénak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik