Belföld

Több mint egy év után visszakapták gyereküket a dusnoki szülők, akik nem anyakönyveztették és nem oltatták be gyereküket

Másfél év után újra H. Ágnes és férje nevelhetik a gyermeküket, akit a hatóság azért vett el tőlük, mert nem akarták őt anyakönyveztetni – írja a Blikk. A dusnoki nő a közösségi oldalán arról számolt be, hogy

lassan három hónapja visszakaptuk a kisfiunkat, ma már itthon ünnepeljük a második születésnapját. Teljesen feloldódott a családi környezetében. Köszönjük mindenkinek, aki mellettünk volt és gondolt ránk. Nagyon kötődik, ragaszkodik hozzánk a kisfiunk.

A portál tavaly januárban számolt be arról, hogy a négy hónapos csecsemő hivatalosan nem is létezett. Az anya nem vett részt várandósgondozáson, az eltitkolt terhességet követően az otthonában szült. A gyereknek nem volt se tb-, se adókártyája, nem kapott védőoltást sem. Miután a szülők a többszöri kötelezések ellenére sem teljesítették a jogszabályban előírtakat, a kormányhivatal döntött a gyermek családból történő kiemeléséről és a gyámhatóság rendőri segítséggel elvette a szülőktől a kisbabát, akit nevelőszülőknél helyezett el.

A Blikk felkereste H. Ágnest, aki nem örült az újságíró látogatásának.

Igen, nálunk van a gyerek, és akkor mi van? Hazudott a jegyző, a rendőrség meg a média. Mindenki hazudott

– kiabálta a lap beszámolója szerint az anyuka.

A Magyar Nemzet korábban azt írta, hogy a szülők ellen nyomozás is indult. A Blikk a történtekkel kapcsolatban kereste a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalt, de egyelőre nem kaptak választ kérdéseikre.

Kapcsolódó
„Ez mindenkiből zsigeri indulatokat váltott ki. A gyerekemért konkrétan ölni tudnék, ha arról lenne szó”
A dusnoki családtól elvett gyerek ügye felhívta a figyelmet olyan, az állam fennhatóságát tagadó mozgalmakra, amelyeket most talán a titkosszolgálat is vizsgál. Magfalván az egyik ilyen, a sajtóban paramilitáris szektaként emlegetett, valójában inkább ökofarmot működtető csoport vezetőjénél, Géczy Gábornál jártunk, aki megérti a gyerek kiszakítása miatt tiltakozókat, de szerinte csákánnyal nem lehet lebontani a jéghegyet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik