Belföld

Megtagadta a vallomást 13 éves kislánnyal erőszakoskodó román férfi, letartóztatták

Getty Images
Getty Images

Letartóztatta a Miskolci Járásbíróság azt a 33 éves román állampolgárságú férfit, aki a gyanú szerint pár nappal ezelőtt földre tepert egy 13 éves kislányt a Sajóörös és Tiszaújváros közötti útszakaszon, majd erőszakoskodott vele.

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy a gyanúsított nem tett vallomást.

A lány az iskolából sétált hazafelé csütörtök délután, amikor a férfi megragadta a karját, majd földre lökte és szexuálisan erőszakoskodni kezdett vele. Egy arra közlekedő bringás megzavarta a cselekménye közben, ezért a férfi elmenekült a helyszínről.

A férfi cselekménye alkalmas lehet tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, erőszakkal elkövetett szexuális erőszak kísérletének megállapítására, amely 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A bíróság szökés-elrejtőzés, bizonyítás megnehezítésének, valamint a tanúk megfélemlítésének és befolyásolásának a veszélye miatt elrendelte a férfi letartóztatását. A végzéssel szemben a gyanúsított és védője is fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik